Suomalainen videosovelluksia tuottava yritys solmi merkittävän kansainvälisen sopimuksen

Suomalainen videosovelluksia tuottava yritys solmi merkittävän kansainvälisen sopimuksen

Suomalainen format4media Oy (f4m) solmi sopimuksen singaporelaisen pörssiyhtiön YuuZoo:n (YZ) kanssa viime vuoden lopulla. YZ – yhteistyö avaa f4m:n MoovieCloud- sovellukselle (MC) ovet Aasiaan sekä helpottaa YZ:n asiakkaita videoiden muokkaamisessa ja jakamisessa. YZ:lla on yksi maailman nopeimmin kasvavista kolmannen sukupolven sosiaalisista e-commerce kauppapaikoista. 

MoovieCloud pääsee suoraan kasvaville Aasian markkinoille
f4m on kehittänyt kuluttajille tarkoitetun MoovieCloud – mobiilisovelluksen videoiden hallintaan ja jakeluun. YZ:n kautta MC:lla on mahdollisuus saavuttaa kymmeniä miljoonia uusia käyttäjiä. YZ:n asiakkaat sekä yhteistyökumppanit puolestaan saavat palveluilleen lisäarvoa nopeasta ja helppokäyttöisestä videosovelluksesta, jolla käyttäjä voi jakaa alkuperäisen tai käsitellyn videon, eli “moovien” YZ:n eri kauppapakoille ja sosiaalisen median kanaville.

MoovieCloudin avulla käyttäjä voi hallita, muokata sekä jakaa omia videoitaan mm. YouTubeen, What’sAppiin ja Facebookiin. Lisäksi MC:n uusin toiminto – Makin’ Moovies – antaa käyttäjälle mahdollisuuden yhdistää omat videonsa ammattimaisesti tuotettuun, tunnettujen koomikoiden ja viihdetaiteilijoiden tekemään sisältöön. Esiintyjät vaihtelevat sekä alueittain että maittain. Tällä hetkellä suomalaisista koomikoista mukana ovat mm. Ismo Leikola (Maailman hauskin ihminen 2014), Heli Sutela, Ilari Johansson, Rich Lyons ja Riku Suokas.

Valtavat markkinat
YuuZoon käyttäjä voi jakaa videon suoraan sovelluksesta YZ:n eri kauppapaikoille, kuten vaikkapa Tyyli, Muoti, Golf, Lemmikit, Kalastus tai Luksus sekä YZ:hon tehtävälle MC:n kauppapaikalle. Videoiden suora jakelu YZ:n tulee olemaan käytössä jo vuoden 2016 toisen neljänneksen aikana.
YZ:n sosiaalisen kauppapaikan kauppiaat hyötyvät MC:n ominaisuuksista, joilla he voivat kehittää asiakaskokemustaan, lisätä liikennettä sekä mainostusta kauppapaikoilla.
YZ:n järjestelmän taustalta löytyvät alustat mainostamiseen, e-kauppaan sekä maksamiseen. Sekä f4m että YZ saavat tuloja sovelluksen sisäisistä ostoista, mainoksista sekä kauppapaikalta ostetuista tuotteista.

On-line videoiden käyttö kasvaa nopeasti
Mobiileilla laitteilla tehtävät ja jaettavat videot ovat yksi nopeimmin kasvavista uuden teknologian alueista. Ciscon mukaan[1], kuluttajien videotrafiikki netissä muodostaa 80%:a kaikesta kuluttajien verkkoliikenteessä vuonna 2019. Erityisesti käyttäjien omien videoiden tekemisen ja jakamisen suosio kasvaa.
Online-videoiden mainostaminen kasvaa yhtä nopeasti. Tänä vuonna PWC:n[2] mukaan nettivideoiden mainostulot ovat 15,3 miljardia USA:n dollaria.

YuuZoo:n Toimitusjohtaja James Sundram: “Olemme iloisia siitä, että meillä on mahdollisuus rakentaa MoovieCloud –verkko YuuZoon sosiaalisen median verkostoomme. Online-videoiden käyttö kasvaa uskomattoman nopeasti ja tarjolla on useita tapoja käyttää tätä kasvua hyväksi. MoovieCloud on löytänyt mainion tavan rikastaa tarjontaa kuluttajille sillä saralla. YuuZoo:n alustan ydintoiminnallisuudet, kuten e-kauppa, mainostaminen sekä maksaminen luovat MoovieCloudille jämäkän tukirakenteen, joka taipuu nykymarkkinoiden haasteisiin.”

Format4median toimitusjohtaja Ilpo Murtovaara: “YuuZoon on-line kauppapaikka avaa MoovieCoudin käyttäjille uusia mahdollisuuksia. Odotamme yhteistyön tuovan myös uutta sisältöä ja mahdollisuuksia mainostamiseen. YuuZoon erinomainen sosiaalisten verkostojen osaaminen ja Aasian markkinoiden tuntemus antaa hyvät mahdollisuudet meidän liiketoiminnallemme. 

YUUZOO:
Suomalainen, pitkään Singaporessa asunut, Thomas Zilliacus on YuuZoon perustaja, hallituksen puheenjohtaja sekä pääomistaja. Zilliacus toimi 1980-luvulla Nokian viestintäjohtajana ja oli keskeisessä roolissa Nokian Aasian valloituksessa aina vuoteen 1996 asti. Nokian uransa jälkeen hän on ollut perustamassa useita Aasian maissa toimivia yrityksiä.
YuuZoon pääkonttori on Singaporessa ja yhtiö on listattu SGX päälistalla (SGX: AFC). Yhtiöllä on noin 120 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää sekä satoja miljoonia TV-katsojia 164 eri maassa.
YuuZoo yhdistää uniikilla tavalla sosiaaliset verkostot, sähköisen kaupankäynnin, on-line pelaamisen sekä maksut mobiili – optimoidulla ja lokalisoidulla markkinapaikalla. Siellä kuluttajat voivat valita oman ryhmänsä, josta heillä on pääsy satoihin muihin ryhmiin ja kohdennettuihin sosiaalisiin verkostoihin, kauppoihin ja viihteeseen, kaikki yhdellä kirjautumisella. Verkostot toimivat franchise- periaatteella ja ne on lokalisoitu eri markkinoille kielen, kauppatavaran ja designin osalta.
Tällä liiketoimintamallilla yhtiö on luonut uniikin digitaalisen tilan ja pystyy kasvamaan kansainvälisesti hyvin pienin kustannuksin. Tämä toimintamalli on osoittautunut tulokselliseksi.
Lisätietoa YuuZoosta www.yuucorp.com

FORMAT4MEDIA Oy
Format4media oy on suomalainen mm. Tekesin rahoitusta saanut kasvuyritys, jonka liiketoimintaideana on kehittää videosovelluksia nopeasti kasvaville kansainvälisille markkinoille. Yhtiön ensimmäinen julkaistu sovellus on MoovieCloud, joka tuo käyttäjälle selkeän ja yksinkertaisen tavan muokata ja jakaa mobiililaitteissa videoita.
Yhtiön perusti Riku Suokas (hallituksen pj) ja Ilpo Murtovaara (tj) ja omistajiin kuuluu kansainvälisiä tahoja sekä mm Eppu Normaali Oy, Heli Sutela, Ilari Johansson, Fredi Lilius ja Rich Lyons.