Suomen ensimmäinen koko viihdebisneksen kattava ammattilaistapahtuma alkaa torstaina

Suomen ensimmäinen koko viihdebisneksen kattava ammattilaistapahtuma alkaa torstaina
  • Entertainment Business Arena Helsingin Crowne Plazassa 4.-5.5.2017
  • Paikalla edustajia peli-, elokuva-, TV-, radio-, operaattori-, musiikki- ja livealoilta sekä alan järjestöistä, toimielimistä, rahoittajatahoista ja yhteistyöorganisaatioista 

4471faac8e053de68b83f8eb393302f2

Suomen ensimmäinen koko viihdebisneksen kattava ammattilaistapahtuma alkaa torstaina 4.5. Helsingin Crowne Plazassa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa on luvassa yhteensä yli 30 puheenvuoroa ja paneelikeskustelua ajankohtaisista ja kiinnostavista viihteen kenttää puhuttelevista aiheista kuten viihdebisneksen monimuotoisesta yritystoiminnasta, management- ja lisenssibisneksestä, eri teemoista viestinnän, brändäyksen ja median saralla sekä innovatiivisista teknologian aiheista. Tapahtuman fokus on bisneksessä ja eri sektoreiden välisen yhteistyön mahdollisuuksissa. Tapahtuman isäntänä toimii Jussi Heikelä

“Jotta poikkitoimialainen yhteistyö olisi hedelmällistä, on hyvä ymmärtää toisten toimialojen bisneslogiikkaa ja toimintamalleja. EBArena tarjoaakin heti ensimmäisenä päivänä eri viihdebisnestoimialojen tiiviit, mutta kattavat esittelyt katto-organisaation ja alan yritysten toimesta”, kertoo toinen järjestäjistä, Jenni Lähteenmäki

Poimintoja avauspäivän ohjelmasta
Toimialaesittelyiden lisäksi tapahtuman avauspäivänä kuullaan mielenkiintoinen puheenvuoro mediassakin esillä olleesta Underhood-palvelusta, joka analysoi somedataa. Palvelun perustaja Sami Kuusela avaa somedatan hyödyntämistä ja esittelee case-esimerkkinä Pariisin Kevät -yhtyeelle tehdyn kampanjan tulokset.

Lisäksi EBArenan lavalle astuu livebisneksen avainhenkilöitä keskustelemaan liveviihteen kasvusta ja sen tuomista poikkitoimialaisista mahdollisuuksista. Tapahtuma-areenatentissä puolestaan maan tapahtuma-areenat on kutsuttu väittelemään tämän päivän ja tulevaisuuden kilpailutekijöistä Fullsteam Agencyn toimitusjohtajan Heidi Ahon johdolla. 

Tapahtuman isännän Jussi Heikelän EBArena Close Up -haastattelussa kuullaan Supercellin viestintäjohtajan Linda Åströmin ajatuksia ja oppeja muun muassa pelialan viestinnästä. “Tervetuloa kuuntelemaan, miten peliala tekee viestintää ja ottamaan oppeja omaan bisnekseen”, vinkkaa toinen järjestäjistä, Taija Holm

Avauspäivän Brändäyspaneelia saapuu moderoimaan Yleisradion entinen johtaja, nykyään viestintätoimisto Kreabin Suomen toimiston toimitusjohtaja Mikael Jungner. 

EBArenassa kuullaan myös kuinka pelit yhdistelevät viihteen aloja niin sisällöllisesti kuin markkinoinnillisesti, kun Remedyn viestintäpäällikkö Thomas Puha avaa puheenvuorossaan yrityksen jättituotantoa Quantum Breakia. 

Toisen päivän aiheita
Toinen tapahtumapäivä starttaa ajankohtaisella keskustelulla, kun samalle lavalle saadaan ensimmäistä kertaa TV-kentän keskeiset pelurit keskustelemaan suoratoistopalvelujen roolista osana suomalaista viihdemarkkinaa. EBArenan perjantaipäivän aloittavassa keskustelussa kohtaavat mm. Yle Areena, Viaplay, C-More ja Elisa Viihde. 

Perjantain aikana tarjolla on myös mittava tietopaketti ajankohtaisista teknologia-aiheista ja rahoitusinstrumenteista. Lisäksi päätöspäivänä kuullaan mm. Rovion, Iron Skyn ja Remedyn edustajien ajatuksia peli-, TV- ja elokuva-alojen synergioista.

Koko tapahtuman päättää Viihdealan yhteistyö NYT -paneeli, joka tuo viihdebisneksen avaintekijöitä eri sektoreilta keskustelemaan, millaista yhteistyötä viihteen kentällä on mahdollista tehdä juuri nyt. Paikalla ovat suomalaisen elokuvan menestynein tuottaja Solar Filmsin Markus Selin, pitkän linjan radiovaikuttaja, Bauer Median toimitusjohtaja, Sami Tenkanen, Warner Musicin kotimaisesta tuotannosta vastaava General Manager Domestic Asko Kallonen, pelialan tunnettu moniottelija, Remedy Entertainmentin viestintäpäällikkö Thomas Puha, Tubetapahtumat Oy:n toiminnanjohtaja ja Tubeconin vastaava tuottaja Krista Huovinen sekä musiikin monitoimitalo Fullsteamin perustajiin kuuluva Juha Kyyrö. 

Entertainment Business Arena on avoin kaikille viihdealalla toimiville, opiskelijoille ja alasta kiinnostuneille. 

Lisätiedot, ohjelma, osallistujat ja lipunmyynti:
www.entertainmentbusinessarena.fi

Median akkreditoinnit tapahtumaan:

taija@ebarena.fi

Sosiaalinen media:
www.facebook.com/entertainmentbusinessarena
#ebarena @eb_arena