Suomen suurimmassa Bitcoin-kaupassa myytiin Tesla-sähköauto

Suomen suurimmassa Bitcoin-kaupassa myytiin Tesla-sähköauto

* Kaupan arvo vastasi yli 140 000 euroa
* Bitcoinin käyttö vain lisääntyy, arvioivat asiantuntijat

Suomen kaikkien aikojen suurin Bitcoin-kauppa tehtiin tiettävästi viime viikolla, kun Tampereella ja Vantaalla toimiva Auto-Outlet Helsinki Oy myi Tesla-sähköauton digitaalista valuuttaa Bitcoinia vastaan. Euroiksi käännettynä kauppahinta vastasi yli 140 000 euroa.

Bitcoin (BTC) on digitaalinen avoimen lähdekoodin valuutta, joka ei ole keskuspankin tai muunkaan yksittäisen tahon liikkeelle laskema. Koska BTC:n arvo määräytyy internetin vertaisverkossa, sitä ei lueta virallisesti rahaksi, vaan vaihdannan välineeksi. Tesla-kauppa oli tiettävästi koko Euroopan kallein koskaan tehty BTC-autokauppa.

”Maailma muuttuu nopeasti ja haluamme olla kehityksen kärjessä, siksi aloitimme Teslan ja muiden sähköautojen myynnin jo vuosia sitten. Tässä viitekehyksessä on luontevaa, että halusimme olla myös ensimmäinen BTC:t maksuvälineenä hyväksyvä autoliike”, kertoo Auto-Outlet Helsinki Oy:n johtaja Miika Toivonen. Yritys toi Tesla-sähköautot Suomen markkinoille vuoden 2014 alussa.

Teslojen lisäksi Auto-Outlet Helsinki Oy myy super- ja luksusautoja. Toivonen toteaa, että vaikka liike onkin keskittynyt kalliimman segmentin autoihin, Bitcoineja voi tottakai käyttää myös edullisempien premium-autojen hankintaan.

 Auto-Outlet Helsinki Oy on ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista asiakkuuksistamme. On hienoa nähdä, kuinka ennakkoluuloton asenne uusia innovaatioita kohtaan tuottaa kasvua myös perinteisillä toimialoilla”, kommentoi Bitcoinkaupat.com:n toimitusjohtaja Aleksi Vitakoski. 

”Jotkut väittävät BTC:n olevan epäonnistunut kokeilu, mutta faktat kertovat toista tarinaa.
BTC:n käyttö lisääntyy kokoajan, ja nykyään suuretkin maksut ovat jo arkipäivää”,
kertoo Bittiraha.fi:n Henry Brade.

Lisätiedot:

Auto-Outlet Helsinki Oy: Jukka Sinisalo, toimitusjohtaja
p. 010 292 2881
jukka.sinisalo@auto-outlet.fi
www.auto-outlet.fi


Bitcoinkaupat.com: Aleksi Vitakoski, toimitusjohtaja
p. 050 541 4270, aleksi.vitakoski@bitcoinkaupat.com
www.bitcoinkaupat.com
Bittiraha.fi: Henry Brade, toimitusjohtaja
p. 041 501 4485, hbrade@bittiraha.fi
www.bittiraha.fi