Suomen tunnetuin sukkabrändi Sidoste täyttää 75 vuotta – ’Tuotanto on ja pysyy Suomessa’

Suomen tunnetuin sukkabrändi Sidoste täyttää 75 vuotta – ’Tuotanto on ja pysyy Suomessa’


Kuva: Jussi Koivunen

Suomen suurin ja tunnetuin sukkavalmistaja Sidoste Oy täyttää maanantaina 12. lokakuuta 75 vuotta. Yritystä johtaa suvun neljäs sukupolvi toimitusjohtajanaan Janne Tamminen. Tammisen äidin isovanhemmat Lauri ja Saimi Mölsä perustivat Sidosteen vuonna 1945. Yrityksen alkurahoituksen he saivat panttaamalla Lauri Mölsän kultakellon.
Yritys työllistää tällä hetkellä 35 henkilöä ja tuottaa 1,3 miljoonaa sukkaparia vuodessa. Sen liikevaihto on 3,6 miljoonaa. Yritys on pitänyt koko toimintansa ajan tuotannon kotimaassa.

Yritys sai alkunsa isoisovanhempieni kotoa Tampereen Nekalasta, josta se laajeni tälle nykyiselle paikalleen Tampereen Koivistonkylään”, kertoo toimitusjohtaja Tamminen, joka aloitti Sidoste Oy:n uransa kesätyöntekijänä ja ulkoalueiden hoitajana vuonna 2002. 

Janne Tamminen astui toimitusjohtajaksi vuonna 2018 ja on tehnyt merkittävää uudistustyötä yrityksessä. Se on panostanut vahvasti myyntiin ja tuotekehitykseen sekä tuotanto-, markkinointi- ja viestintästrategiaan sekä niiden kehittämiseen ja täytäntöönpanoon. Yritys on kasvanut ja laajentanut myyntikanaviaan niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

”Hallintoa on yrityksessämme kevennetty ja resursseja panostettu tuotantoon. Olemme tehneet runsaasti satsauksia uusiin innovaatioihin, jakeluverkkoihin ja erottuvaan markkinointiviestintään”, Tamminen kertoo. 

Juhlapäivää vietetään vallitsevien olosuhteiden vuoksi työn merkeissä. Isommat juhlallisuudet siirtyvät myöhemmäksi.

Sidoste Oy tuli koko kansalle tutuksi sukkabrändiksi tv-mainoksesta, jossa kaksi terrieriä kisaavat sukasta. Terrierit ovat yhä osa Sidosteen logoa ja brändi-ilmettä.
Tamminen aikoo pitää pääosa-alueet osana Sidosteen toiminta- ja markkinointistrategiaa: ”Terrierit. Ne ovat osa Sidosteen tarinaa. Tuotanto. Se on ja pysyy Suomessa.” 

Vuonna 1945 Sidoste Oy:n toisen perustajan Lauri Mölsän kultakello lunastettiin myöhemmin panttilainaamosta ja se on hyvässä tallessa yrityksen nykyisellä johdolla muistuttamassa, mistä kaikki sai alkunsa. 

Pressikuvat: https://bit.ly/3jN4lEk

Online:
https://sidoste.fi/
https://www.facebook.com/sidoste
IG @sidostesocks 

-->