Tammerfest kokosi yli 80 000 juhlijaa

Tammerfest kokosi yli 80 000 juhlijaa

Nelipäiväinen Suomen suurin kaupunkifestivaali on tämän vuoden osalta juhlittu yli 80 000 kävijän voimin. Festivaalivieraille tarjottiin ohjelmaa yli 20 tapahtumapaikassa liki 200 artistin ohjelmakattauksella. Suurin osa pääareenakeikoista sekä osa klubi- ja risteilykeikoista olivat loppuunmyytyjä.

16. kerran järjestetty kaupunkifestivaali sai tänä vuonna nauttia Popedan erikoiskeikasta. Mansen ikiliikkuja taltioi lokakuussa julkaistavan CD/DVD:n Tammerfestin keikaltaan. Leningrad Cowboys toteutti sen, minkä lupasi: koko valtava setti oli niin musiikillista kuin visuaalistakin iloittelua. PMMP latasi täydeltä laidalta hittiä toisen perään ja koko Keskustorin teltta lauloi sekä hyppi kappaleiden tahdissa. Negativen Jonne Aaronin yksi käden liikekin sai yleisön nuoremman polven kiljahduksiin. Biisien mukana lauloivat niin äidit kuin tyttäret, isät ja pojat. Aaron kietoi koko kentällisen nuoren, mutta vahvan ja valovoimaisen karismansa ympärille ja osoitti sen työn tuloksen, minkä koko joukkue on vuoden aikana Atlantin toisella puolella saanut aikaan.

Chisun herkkä pop-show Senssillä sai yleisön vahvaan tunnelataukseen ja Poets of the Fall piiskasi pop-ralleillaan koko kuuman Ilveksen yökerhon täyteen menoon. Tunnelma oli kirjaimellisesti katossa. Molemmat klubikeikat olivat loppuunmyytyjä. Yo-talon Stand Up -show’t aloittivat kunakin festivaalipäivänä keikkapaikan ohjelmatarjonnan. Suosio oli huikea, sillä show’t olivat loppuunmyytyjä.

”Olemme tyytyväisiä tämän vuoden Tammerfestiin niin yleisömäärän kuin ohjelmistonkin puolesta. Aurinko helli tapahtumaamme ja toi paikalle yhden kokonaisen kaupungin verran juhlijoita. Kiitämme tästä suotuisaa sääherraa. Tällä hetkellä katseemme ovat jo ensi vuoden tapahtumassa, jonka suunnittelu on aloitettu”, kertoo promoottori Timo Isomäki ja summaa lopuksi juhlan, tapahtumapaikan ja -ajan liiton: ”Tampere ja Tammerfest kulkevat käsi kädessä heinäkuun helteiseen aikaan”.

Tammerfest jälleen ensi vuonna 13.-16.7.2011.