Tammerfestin Ratinanniemen festivaalipuiston päiväkohtainen ohjelma julki

Tammerfestin Ratinanniemen festivaalipuiston päiväkohtainen ohjelma julki

* Lisää artistijulkaisuja: Kaija Koo, Pikku G, Klamydia, Samuli Edelmann, Neon 2 ja Raptori
* Pakkahuoneen ohjelmassa tuhti annos rokkia, mm. paluun tekevä Horsepower, jäähyväisiä viettävä Disco Ensemble ja legendayhtye Lyijykomppania
* Myyntiin saapuvat nyt myös yhden ja kahden päivän festivaali- ja VIP-liput

Yhtä varmasti kuin kesä tulee myös kaikkien kaupunkifestivaalien isä ja äiti, Tammerfest. Koko Tampereen festivaalihumuun 19.-21.7. saatteleva kaupunkitapahtuma tuo kolmeksi päiväksi ja yöksi yhden keskisuuren kaupungin verran juhlijoita Tampereen klubeille, toreille ja areenoille.

Pääareenana vuodesta 2012 toiminut Ratinanniemi on puitteiltaan ja ohjelmistoltaan kasvanut yhdeksi maamme merkittävimmistä ulkoilma-areenoista. Tänä vuonna se tarjoilee jo aiemmin julkistettujen esiintyjien kuten Nylon Beatin, Cheekin, Tiktakin, Mew’in, Haloo Helsinki! -yhtyeen, Apulannan, Lauri Tähkän, Roope Salminen & Koirat -kokoonpanon, Juha Tapion ja SANNIn lisäksi monipuolista menoa ja juhlameininkiä popkuningatar Kaija Koon, viime kesänä yllätyspaluun tehneen Pikku G:n ja 30-vuotista rock-uraansa juhlistavan Klamydian kapellimestaroimana. Niin ikään lauteille nousee tänä vuonna 50 vuotta täyttävä tulkitsija Samuli Edelmann, joka julkaisee uutta musiikkia romaniyhtyeen kanssa. Terveisiä 90-luvulta tuovat viime kesänä keikkalavoille palannut hittiduo Neon 2 ja räpäyttäjätrio Raptori.

Tammerfestin klubiohjelman puolella tarjoillaan tuhti annos monipuolista rokkia. Pakkahuoneen menot käynnistyvät jo keskiviikkona, kun lavalla nähdään Horsepowerin paluu. Ryhmää lämmittelee tiukasta livemenosta tunnettu tamperelainen Doom Unit. Torstaina festarimeiningistä vastaavat jäähyväisiä viettävä Disco Ensemble ja veljeskolmikko Von Hertzen Brothers. Perjantaina soittovuoroon astuu lukuisista koko kansan hiteistä tunnettu Kolmas Nainen. Festit päättää lauantaina Viikate, Herra Ylpön johtama Maj Karma ja legendayhtye Lyijykomppania.

”Tammerfestin ohjelmisto on tunnetusti ykkösluokkaa, joten valinnanvaraa riittää laajallekin yleisölle ikään katsomatta. Liput kannattaa hankkia ennakosta, jotta varmistaa paikan näillä kesän huipputunnelmaisilla festareilla”, kommentoi tuottaja Sarianna Matikainen.

Viime vuonna pääareenan torstai ja lauantai olivat loppuunmyytyjä ja kävijätutkimuksen mukaan yleisöä saapui 100 eri kaupungista.

Tammerfestin pääareenan lipunmyynti alkoi edellisen tapahtuman jälkeen. Myyntiin saapuivat kolmen päivän festivaaliliput. Joulukuussa tapahtuma avasi kolmen päivän VIP -lipunmyynnin. Nyt myyntiin saapuvat myös kahden ja yhden päivän liput. Pakkahuoneen keikkojen lipunmyynti alkaa perjantaina 2.3. klo 9.00.

Runsaasti lisää klubiohjelmajulkistuksia on luvassa koko kevään ajan.

Esiintyjät Ratinanniemen festivaalipuisto:
TORSTAI: Haloo Helsinki!, Kaija Koo, Lauri Tähkä, Neon 2, Klamydia
PERJANTAI: Tiktak, Apulanta, SANNI, Pikku G, Juha Tapio
LAUANTAI: Cheek, Mew, Nylon Beat, JVG, Raptori, Samuli Edelmann 50 v., Roope Salminen & Koirat

Esiintyjät Pakkahuone:
KESKIVIIKKO (Klubi): Horsepower, Doom Unit
TORSTAI (Pakkahuone ja Klubi): Disco Ensemble, Von Hertzen Brothers + muita
PERJANTAI (Pakkahuone ja Klubi): Kolmas Nainen + muita
LAUANTAI (Pakkahuone ja Klubi): Viikate, Maj Karma, Lyijykomppania + muita

Liput:
Ratinanniemen festivaalipuisto
1 pv 65eur
1 pv VIP 115e
2 pv to-pe 110e
2 pv pe-la 110e
3 pv 120e
3 pv VIP 279e

Pakkahuone
KE 16,50e
TO 27,50e
PE 27,50e
LA 27,50e

Lipunmyynti:
www.tiketti.fi ja www.lippu.fi

Ikäraja:
Ratinanniemen festivaalipuisto: S, anniskelualueet ja VIP K-18
Pakkahuone: K-18

http://www.tammerfest.fi/
www.facebook.com/Tammerfest/
@Tammerfest