Tapsan Tahdeilla palkittiin pitkäaikaisia taustavaikuttajia

Tapsan Tahdeilla palkittiin pitkäaikaisia taustavaikuttajia

Legendaarinen kevyen musiikin tapahtuma Tapsan Tahdit käynnistyi Nokian Pirkkalaistorilla tänään perjantaina. Tapahtumassa koettiin nostalgisia hetkiä, kun lavalla palkittiin pitkäaikaisia tapahtuman tekijöitä. Tunnustukset saivat Markku Rahikkala, Timo Pälä, Turkka Mali ja Rainer Lehtinen. Tunnustusten luovuttajina toimivat Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laitinen ja Nokian kaupungin vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Raisa Hiltunen.

Ensimmäiset Tapsan Tahdit järjestettiin Nokialla jo vuonna 1987 paikkakunnalla syntyneen Tapio Rautavaaran työn kunnioittamiseksi. Idea syntyi Nokian kaupungin 50-vuotisjuhlavuotta suunniteltaessa ja sen isänä pidetään silloista kaupunginsihteeriä, myöhempää kaupunginjohtajaa Markku Rahikkalaa.

Timo Pälä on toiminut tapahtuman toimikunnassa alusta lähtien. Kymmenen ensimmäisen toimintavuoden aikana laulelma oli tapahtuman keskiössä. Kun tapahtumaa lähdettiin uudistamaan, Timo Pälä yhdessä Turkka Malin kanssa kehitti tapahtumaa voimakkaasti laajemmaksi suomalaisen kevyen musiikin katselmukseksi. Vuodesta 1996 alkoi voimakkaan kasvun kausi, jonka aikana tapahtuman kävijämäärä nousi 10 000 henkilöstä parhaimmillaan jopa yli 30 000 kävijään. Timo Pälä on ansioitunut energisenä ja idearikkaana, pitkäaikaisena Tapsan Tahtien toimikunnan puheenjohtajana.

Turkka Mali valittiin vuonna 1996 Tapsan Tahtien taiteelliseksi johtajaksi eli tahtimestariksi. Tapahtuma nousi valtakunnalliseen tietoisuuteen erityisesti Malin ideoiman Iskelmä-Finlandia -palkinnon saaman mediahuomion myötä. Turkka Mali suunnitteli ohjelmistoa suomalaisen kevyen musiikin kentän armoitettuna asiantuntijana. Hänen ansiostaan Tapsan Tahdit liittyi kiinteästi suomalaiseen iskelmämaailman.

Rainer Lehtinen on toiminut Tapsan Tahtien toimikunnassa sen perustamisesta alkaen. Hän on tuonut mukanaan kuoronjohtajan vahvan musiikillisen osaamisensa sekä paikalliset esiintyjäryhmät niin esiintymislavoille kuin tapahtuman muihinkin järjestelyihin.

Tapsan Tahdit jatkuu illalla, jolloin Pirkkalaistorin estradille astuvat Leewings ja Popeda. Lauantain maksuttomassa päiväohjelmassa on luvassa yhteislaulua ja illalla lavalle nousevat Mamba, Juha Tapio ja Markku Aro.

Sunnuntain maksuttomassa Poutunpuiston Onnenpäivä-tapahtumassa on ohjelmaa koko perheille.

Ohjelma: http://www.tapsantahdit.fi/ohjelma.php