Tarja Turusen ensimmäinen rocksoololive (CD/DVD/Blu-Ray) julkaistaan 24.8

Tarja Turusen ensimmäinen rocksoololive (CD/DVD/Blu-Ray) julkaistaan 24.8

”ACT I” -levyltä lohkaistaan ”Into the Sun” -single

Merkittävän laulajan uran tehneen Tarja Turusen ensimmäinen rocksoololive ”ACT I” julkaistaan 24.8. CD-, dvd- ja -Blu-Ray -formaateissa. Julkaisuksi taltioitu henkeäsalpaava sinfoninen rockmetalli show on äänitetty ja kuvattu Rosarion Teatro El Circulossa Argentiinassa maaliskuussa 2012. DVD ja Blu-Ray sisältävät runsaasti extraa: valokuva- ja videomateriaalia.
Biisilista koostuu Tarjan parhaista soolobiiseistä, Nightwish-klassikosta ”Nemo” ja monista tutuista covereista kuten Andrew Lloyd Webberin musikaalista tunnetusta ”The Phantom of the Opera” ja Gary Mooren ”Over the Hills and Far Away”. Mukana on myös kaksi uutta kappaletta, joista toinen ”Into the Sun” julkaistaan levyn ensimmäisenä singlenä.
Videomateriaali on taltioitu HD-tekniikalla 10 kameralla ja tuotannosta vastasi Tim Palmer (U2, Pearl Jam).

”Kaksi iltaa Rosariossa olivat minulle tunnepuolella kuin vuoristorataa”, kertoo Tarja Turunen, joka oli monta kertaa keikkojen aikana puhkeamassa kyyneliin.

Kuten julkaisun nimi ”ACT I” antaa ymmärtää, se on livesarjan ensimmäinen osa, joka saa jatkoa myöhemmin. Tarjan matkaa kohti julkaisua voi seurata netissä osoitteessa www.tarja-act1.com

Tarja tekee tällä hetkellä seuraavaa sooloalbumiaan.

Tarja Turunen on ollut vaikuttamassa naislauluvetoisen sinfonisen metallin syntyyn. Gootti- ja sinfonisen metallin pioneeri, klassisen laulun mestari tuli tunnetuksi Nightwishin keulakuvana, jonka kasvot ja ääni hän oli yhdeksän vuoden ajan. Tarja aloitti soolouransa vuonna 2004. Julkaistuaan kaksi rockmetallialbumia (2007 ja 2010), joista hän vastaanotti useissa maissa kulta- ja platinalevyjä, hän kiersi maailman keikkalavoja livebändinsä kanssa.
Monien fanien palvomalla suomalaisella sopraanolla on kyky koskettaa esiintymisellään. Kun klassinen musiikki kohtaa rockin ja hevimetallin, puikoissa on yleensä Tarja Turunen.

Pressikuvia: www.propromotion.fi/media/tarja-turunen/

www.tarja.act1.com
www.tarjaturunen.com
www.facebook.com/tarjaofficial