Stratovariuksen uusi rumpali valittu

Stratovariuksen uusi rumpali valittu

strato2012_13

Yksi Suomen menestyneimmistä vientiyhtyeistä, yli 2,5 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt ja lukuisia maailmankiertueita tehnyt Stratovarius ilmoitti viime vuonna sen pitkäaikaisen rumpalin, Jörg Michaelin jättävän yhtyeen 16 vuoden yhteiselon jälkeen. Michael siirtyisi toimimaan yhtyeen taustajoukoissa, managementissa ja ohjelmamyynnissä.passcerty
Viimeisin muisto Jörgin hienosta urasta on 27.6. julkaistava yhtyeen uran ensimmäinen live-dvd ”Under Flaming Winter Skies – Live in Tampere”, joka sisältää kaksi tuntia liveä, 30 minuuttisen dokumentin sekä yhtyeen jäsenten haastattelut. Kuva ja ääni ovat huippulaatua ja bändillä on lavalla hauskaa vaikka nostalgiset, lähes jäähyväistunnelmat, ovatkin aistittavissa.
Katso DVD:ltä lohkaistu ”Black Diamond” -maistiainen: http://www.youtube.com/watch?v=-6b_WoY9zaM

Uuden rumpalin hakuprosessi käynnistyi pian Jörgin ilmoitettua lähdöstä. Pitkän rupeaman jälkeen pestin nappasi suomalainen, lupaava nuori kyky Rolf Pilve.

”Vaikka taso oli kova, Rolf oli kyllä selkeästi paras kaikista. Soiton tarkkuus, varmuus ja oikea asenne olivat heti kohdillaan. Hänellä on huikea tekniikka, minkä lisäksi hän on musikaalinen soittaja ja tuo oman lisänsä myös vanhoihin biiseihin. Rolf on soittanut kaikenlaista metallia, joten nopeat tempot tai progressiiviset osatkaan eivät tule olemaan ongelma. Nyt voimme säveltää minkälaisia biisejä tahansa ja hän pystyy ne soittamaan”, kommentoi uuden rumpalin kykyjä bändin laulaja Timo Kotipelto.

”Olin valmistautunut koesoittoa varten perinpohjaisesti opetellen sovitut biisit livelopetuksineen. Soitot sujuivat loistavasti ja kaikille jäi hyvä fiilis. Bändin jätkät näyttivät olevan vakuuttuneita soitostani ja pian sainkin tietää, että pesti oli minun. Odotan innolla kesän festarikeikkoja ja uuden albumin äänityksiä, jotka alkavat syksyllä! Siitä tulee jotain todella mahtavaa!”, juuri valittu rumpali Rolf Pilve sanoo.

Hakemuksia saapui yli 100 kappaletta ja osa oli kovatasoisia kotimaisia, mutta mukaan mahtui myös nimekkäitä ulkomaisia kannuttelijoita.

Timo Kotipelto kertoo kriteereistä, jotka bändi asetti haettavalle rumpalille: ”Kaverin piti olla kova soittaja, mutta myös mukava jätkä. Emme hakeneet Jörg-kloonia vaan moderninpaa ja teknisenpää lähestymistä biiseihin. Jörg oli rumpalina hieno persoona ja hänen tyylinsä oli rokkaava vanhan koulukunnan rockrumpali. Plussana uudelle rumpalille laskettiin se, jos hän olisi myös suomalainen.”

Rolf Pilve pääsee lauteille ensi kertaa Stratovariuksen riveissä Helsingin Tavastialla keskiviikkona 11.7. ja Tammerfesteillä torstaina 12.7. Stratovarius on vaikuttanut Pilven sielunmaisemaan jo nuoresta iästä lähtien. Nyt hän pääsee täyttämään rumpali-idolinsa saappaita.

Kokoonpano
Timo Kotipelto – laulu
Jens Johansson – koskettimet
Lauri Porra – basso
Matias Kupiainen – kitara
Rolf Pilve – rummut

Keikat
11.7. Helsinki, Tavastia, Finland
12.7. Tampere, Tammerfest, Finland
13.7. Pecs, Rockmarathon, Hungary
14.7. Zlin, Masters of Rock, Czech Republic
28.7. Huuhkajavuori, Huuhkurock, Finland
18.8. Murcia, Leyendas del Rock, Spain820-422

25.8. Andernach, Summer’s end Festival, Germany

Pressikuvat: www.propromotion.fi/media/stratovarius/
www.stratovarius.com