Terhon debyytti julkaistaan toukokuussa – single radiojakelussa

Terhon debyytti julkaistaan toukokuussa – single radiojakelussa

Hype Recordsin tuorein kiinnitys:
TERHO JULKAISEE DEBYYTTIALBUMINSA KEVÄÄLLÄ – ENSIMMÄINEN SINGLE ULKONA
Terho on ehtinyt tehdä kentällä töitä jo tovin. Kolme EP-levyä ja liki 50 keikkaa mittariinsa kerryttänyt outokumpulaisyhtye on löytänyt levytyskodikseen Hype Recordsin, ohjelmatoimistona viisikolla on jo vuosien takainen yhteistyökumppani Dex-Viihde. Nuorten aikuisten miesten Terho työstää itse biisinsä, joissa kotimainen kieli saa taustalleen äänimaiseman, jonka tunnelma vaihtelee ajoittain Kentistä koko kansan suomipoppiin. Bändi painaa vahvan oman leimansa musiikkiinsa eikä tyydy vain pastissina seuraamaan vaikuttajiaan. Terho on helposti lähestyttävä, tuore tuulahdus maamme pop-kenttään, jossa hyville biiseille, biisintekijöille ja -esittäjille on aina tilaa.
Keikkojen ja EP-materiaalin työstämisen ohella Terho on vuosien varrella hionut täyteen terään tulevan albumin biisit. Tuleva pitkäsoitto julkaistaan myöhemmin keväällä ja ensimmäinen singleirroitus tehdään jo nyt. Singlen radiojakelun jälkeen koittaa sen digitaalinen julkaisu maaliskuun lopussa.
Yhtyeen biisintekijät Teemu Ratinen ja Kai Kärki kommentoivat singlevalinnan kohteeksi päätynyttä ”Tie” -kappaletta: ”Jylhien kitaroiden sävyttämä Tie-biisi on Terhon debyyttialbumin avausraita ja johdanto sille, mitä tuleman pitää. Alkupiste matkalle, jolle jokaisen on lähdettävä yksin, kun pelimerkit on käytetty loppuun ja ympärillä ovat vain öisen metsän varjot. Surumielinen kappale päättyy melankoliseen kitaravihmontaan, jossa kolmen kitaristin rock-yhtye on omimmillaan.”

Tulevalla albumillaan ”Kaupungit hiljenneet” Terho tarjoilee 11 aistikasta melodiaa. Kyseessä on rock-albumi, jolla kuuluu yhtyeen monipuolinen musiikkidiggailu, taitava laulunkirjoittaminen sekä albumin synnyttänyt pakoton ilmapiiri.
Kuuntele kappaleet ”Tie” ja ”Talo on hiljaa”: www.myspace.com/terho

www.terhot.com
Promokuva: http://hype.pp.fi/TERHO.jpg

-->