Uudet Herra Heinämäki jaksot YLE TV2 lauantaiaamuissa 25.4 alkaen

Uudet Herra Heinämäki jaksot YLE TV2 lauantaiaamuissa 25.4 alkaen

Suositun lasten sarjan 4. tuotantokausi tuo 10 uutta jaksoa ruutuun. Kaikki jaksot sisältävät uutta Heikki Salon ja Janne Louhivuoren musiikkia.

Neljännen tuotantokauden jaksoissa Herra Heinämäki ja Lato-orkesteri seikkailevat tutussa maalaismiljöössä Kangasalan Saarikylissä. Herra Heinämäen ja Lato-orkesterin lisäksi Heinämäellä nähdään kurkien kaveri Edvard Töttöröö, Heinämäkeen kyläilemään tullut Herra Heinämäen sisko Henna Heinämäki ja ihan oikea kaunis satujen prinsessa. Ladossa vierailee myös Heinämäen kesäteatteri, joka tarjoaa lapsille uuden version vanhasta kunnon Punahilkka sadusta. Ladossa soitetaan ja keksitään nokkelia ratkaisuja arkisiin ongelmiin entiseen malliin. Lato-orkesteri soittaa hottia menobiisiä sellaisella svengillä, että lato on jopa syttyä tuleen, mutta Hot Pois, palomiesten pumppu, rientää paikalle pillit ulvoen. Piipahtaapa Herra Heinämäki kaupungissakin ostamassa lääkettä eläimille.

Rooleissa nähdään tuttuja kasvoja. Heikki Hela on Herra Heinämäki ja Lato-orkesterissa soittavat Herra Pujo (Heikki Salo), Herra Timotei (Janne Louhivuori), Voimamies Horsma (Jouko Mäki-Lohiluoma) ja Päällikkö Punanata (Mikko Löytty). Jaksoissa myös mukana kauppa-auton Irma (Miia Selin) ja Kylli (Tuija Ernamo) sekä tietysti Naapurin Erkki (Juha Laitila) ja Seppä Mylläri (Aimo Räsänen). Vierailevissa rooleissa Henna Heinämäki (Kaisa Mattila), Edvard Töttöröö (Jope Ruonansuu), vartija (Heikki Silvennoinen) sekä oikeiden palomiesten Hot Pois orkesteri. Sivurooleissa nähdään Heinämäet lapsina, aasi, karitsoja, kissa, koira, kyyttöjä, ja hevoisia.

”Heinämäen maailma on mielenkiintoinen määrittelemättömään aikaan ja paikkaan sijoittuva maalaismiljöö, jossa sarjan hahmot, puvustus, rekvisiitta, eläimet ja ajoneuvot ovat tärkeä osa Heinämäen maailman kuvitusta. Tämä on hauskaa ja turvallista katsottavaa, parasta ikinä lastenohjelmaa”, sanoo sarjan vastaava tuottaja Ilkka Niemi.

Sarjan on käsikirjoittanut Heikki Salo yhdessä Pilke Salon kanssa.

Sarjan on YLE:lle tuottanut Tuotantoyhtiö Legenda Oy, ohjaaja Matti Grönberg.

Katso sarjan trailer tästä!