Uusi mullistava innovaatio: Päästötön ja äänetön Scouter-kevytajoneuvo markkinoille

Uusi mullistava innovaatio: Päästötön ja äänetön Scouter-kevytajoneuvo markkinoille


Markkinoille saapuu suomalaisen kehittelytyön tuloksena uusi mullistava, ympäristöä säästävä innovaatio, polttomoottoriton ja täysin äänetön Scouter. Kyseessä on sähköavusteinen kevytajoneuvo, jolla voi liikkua joko polkemalla tai sähköllä ladattujen akkujen avustamana. Ajoneuvon osallistavan tuotekehittelyn prosessiin ovat osallistuneet lukuisat taustavaikuttajat eri aloilta.

Scouterin leveys on hieman polkupyörän ohjaustankoa leveämpi, tasan metrin ja pituus noin kaksi metriä. Istuinpenkit ovat rinnakkain. Kevytajoneuvon maksiminopeus moottorilla on 25 km/h. Korin voi jokainen suunnitella itse tai valita sopivan Scouterin valikoimasta.

Erityisesti kaupunkiolosuhteisiin kehitetty Scouter tekee keskusta-alueista pakokaasuttomia ja pölyttömiä. Lisäksi se vähentää meluhaittoja. Kulkuneuvon ajamiseen ei tarvita ajokorttia eikä erillistä vakuutusta, sillä se kuuluu polkupyörän tavoin kotivakuutuksen piiriin.

”Nuoret hankkivat yhä vähemmän ajokortteja, 75% suomalaisten päivittäisistä ajomatkoista on alle 10 kilometrin mittaisia ja kaupunkien strategioihin kuuluu päästöjen vähentäminen. Tässä on ratkaisu tähän kaikkeen. Lisäksi Scouter on esimerkiksi mopoautoa huomattavasti edullisempi, ympäristöystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto liikkumiseen”, sanoo CEO ja Chief Happiness Officer Petri Pitkänen Scouterin ideoineesta ja kehittäneestä Rideascout Oy:stä.

Kaupunkikehitystä ja liikkumaan kannustamista
Liikennepolitiikkaan perehtynyt kansanedustaja, eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan jäsen Olli-Poika Parviainen (vihr) on tyytyväinen tämänsuuntaisesta kehityksestä: ”Meidän kannattaa ilman muuta tukea sellaista kehitystä, joka vähentää liikenteen päästöjä, lisää liikkumisen iloa ja esimerkiksi kaupunkikeskustojen viihtyisyyttä. Scouter vaikuttaa lupaavalta tavalta yhdistää kaupunkien viihtyisyyden lisääminen, ympäristöystävällisyys ja terveyden edistäminen liikkumaan kannustamalla”.

Yritysten premium service
Scouter mahdollistaa kaupungin palvelujen paremman saavutettavuuden: ”Esimerkiksi elämyspalveluita tuottavien yritysten väliseen synergiaan Scouter voi tarjota ratkaisun. Perheen on mahdollista matkata Scouterilla vaikkapa kylpylästä kaupungin palveluihin, jolloin loma on yhä vahvemmin kokonaisvaltainen seikkailu!”, visioi Petri Pitkänen.

Tehokkuutta tapahtuman sisäiseen liikennöintiin
Tuotetta on päässyt ensimmäisten joukossa testaamaan Eppu Normaalin Juha Torvinen, joka kommentoi kokemusta: ”Sähköavusteinen polkupyörä, joka antaa lukemattomia mahdollisuuksia hupi- ja hyötykäyttöön. Kuntokin nousee, eikä moottorista tule päästöjä, mikäs sen mukavampaa. Kesän tapahtumissa tuollainen voisi olla todella tarpeellinen tuotannon käytössä”.

 

www.rideascout.fi