Vaihtelevassa säässä juhlittu Tammerfest kokosi Ratinanniemeen yleisöä huimat 22 000

Vaihtelevassa säässä juhlittu Tammerfest kokosi Ratinanniemeen yleisöä huimat 22 000

Kaikki eturivin kotimaiset artistit esitellyt Tammerfest kokosi pääareenalleen Ratinanniemen festivaalipuistoon yleisöä huimat 22 000. Nelipäiväinen festivaali starttasi keskiviikkona pop-idolien Robinin ja Isac Elliotin vauhdikkailla konserteilla, joissa mm. Elliot kutsui show’n aikana lavalle myös yleisöä ja Robin esitteli tavaramerkeikseen vakiintuneet henkeäsalpaavat akrobatiat.

 

Ratinanniemen ja koko Tampereen torstaina yllättänyt rankkasade piiskasi Jari Sillanpään keikan puolivälissä, mutta väistyi iltaa kohden. Myöhempi ohjelmisto saatiin vastaanottaa poutaisemmassa säässä. Illan viimeisteli Don Huonot, joka teki yhden harvoista kesän paluukeikoistaan Tammerfestissä. Perjantain kohokohtia olivat Apulannan rock show’n lisäksi Haloo Helsinki! -yhtyeen hitit kuorrutettuna valo- ja pyrospektaakkelein.

 

Pääareenan VIP-aluetta oli laajennettu ja tänä vuonna mukana oli ensimmäistä kertaa Exclusive VIP, joka sai ylistävän vastaanoton. Tarjolla oli Hans Välimäen suunnittelema ja loihtima menu, joka sai paitsi asiakkailta myös artisteilta vuolaat kehut. Alueella tarjoiltiin tervetuliasjuomana shampanjaa ja illan aikana tuotteet nautittiin pöytiintarjoiltuna upeissa puitteissa.

 

Keskustorin ohjelma oli tänä vuonna maksuton. Lavalla nähtiin festien vakioartistin Kari Peitsamon lisäksi Janna, Tiisu ja Anna Abreu”Keskustorin suosio koko kansan olohuoneena yllätti meidät täysin! Paikka oli kansoitettu jokaisena festivaali-iltana”, kommentoi vastaava tuottaja Riki Huhtala.

 

Ohjelmaa oli pääareenan eli Ratinanniemen festivaalipuiston ja Keskustorin lisäksi myös liki 20 klubilla ja laivaristeilyillä. Koko Tammerfestissä vieraili yhteensä 80 000 juhlijaa.

 

Lauantai starttasi popilla, kun Kasmir, SANNI, Neljä Ruusua ja Jonne Aaron viihdyttivät yleisön rakastamilla radiohiteillä. Ilta huipentuu eurodancen räävittömimmän leidin, ruotsalaisen Leila K:n ja Suomen ainoan oikean rokkikoneen, kotikentällään lavalle nousevan Popedan keikkoihin.

 

Tammerfest järjestetään 22. kerran heinäkuussa 2016.

 

Katso tunnelmat ja kuvat:
#tammerfest @Tammerfest
www.facebook.com/tammerfest
www.tammerfest.fi