Vuonna 85 -elokuvan kuvaukset alkavat 20. helmikuuta

Vuonna 85 -elokuvan kuvaukset alkavat 20. helmikuuta

Timo Koivusalon tuottaman Vuonna 85 -manserock-elokuvan kuvaukset alkavat Tampereella 20. helmikuuta. Elokuvaa kuvataan myös mm. Villilän studioilla Nakkilassa ja kuvausten on määrä olla ohi juhannukseen mennessä. Elokuvan ohjaavat Timo Koivusalo ja Riku Suokas.

”Yhteistyöhön ryhtyminen tuntui luontevalta, sillä Suokas ohjasi teatterin lavalle tuon huippusuositun musikaalin, johon elokuvan tarina pohjautuu”, Koivusalo kertoo.
”Nyt ei kuitenkaan tehdä musikaalia vaan rouhea komedia, jossa soi rock’n roll. Koko tekijäporukka on erittäin innoissaan tulevasta tuotannosta”, hän jatkaa.

”Siitä tulee samanlainen kuin koko 80-luvusta; mittava, mauton ja mahtipontinen”, lisää Riku Suokas.

Vuonna 85 on tarina Lokomon duunareista, värikkäästä kaveriporukasta, jota unelmat ja kyltymätön elämänjano vievät keskellä vauhdikasta vuosikymmentä. Elokuvan tuottaa Artista Filmi Oy yhteistyössä Veitikka-tuotanto Oy:n kanssa. Sen ovat käsikirjoittaneet Heikki Syrjä, Riku Suokas ja Heikki Vihinen.

Elokuvan päänelikkoa esittävät Reino Nordin, Malla Malmivaara, Mikko Nousiainen ja Miina Maasola.

Muissa rooleissa nähdään taattuja eturivin tekijöitä kuten: Heikki Silvennoinen, Tapio Liinoja, Jari Salmi, Ilkka Koivula, Aimo Räsänen, Heikki Nousiainen, Miia Selin, Tom Lindholm, Topi Kohonen ja Sami Hintsanen. Itseoikeutetusti mukana ovat myös manserockin ikonit Martti Syrjä ja Pate Mustajärvi.

Eppu Normaalin, Popedan ja Juice Leskisen sävelet ovat elokuvassa keskeisessä roolissa ja vievät takaisin vuosikymmenelle, jolloin kuumaa kesää pidempi oli vain takatukka.

Elokuvan levittää Buena Vista International Finland ja ensi-ilta on 28.12.2012.

www.vuonna85.fi
www.artistafilmi.fi