Waltarin Kärtsy Hatakalta sooloalbumi 26.5.

Waltarin Kärtsy Hatakalta sooloalbumi 26.5.

Kari ”Kärtsy” Hatakka tunnetaan muusikkona ja säveltäjänä, joka perusti kansainvälisesti arvostetun Waltari-yhtyeen. Nyt mies lähtee soolouralle julkaisten ensimmäisen sooloalbuminsa ”Duty Freedom” 26.5. Levy tekee irtioton Waltarin materiaaliin ollen poprockimpaa Hatakkaa. Ensimmäinen singlebiisi ”Running Away” feat. Jussi Selo (Uniklubi) on jo soinut radioissa ja kappale oli julkaisuviikollaan Myspacen viidenneksi kuunnelluin viisu yli 1000 päiväkuuntelukerralla. Kuuntele biisi: http://www.myspace.com/kartsyband

Kärtsy tekee soolokokoonpanollaan keväällä keikkoja niin koti- kuin ulkomailla. Ryhmä tulee heittämään myös muutamia keikkoja Saksassa yhdessä Poets of the Fall’n kanssa. Kärtsyn soolokokoonpanoon kuuluvat Janne Kärkkäinen (Phoenix Effect), Pyry Nikkilä (Phoenix Effect), Wellu Yli-Mäyry sekä lukuisia vierailijoita (Jussi Selo / Uniklubi, BB-Kathy, Mariko sekä Lordin rumpali).

Kärtsyn taustat
Kärtsy Hatakka on pitkän uransa aikana ollut monessa mukana. Bändinsä Waltari on julkaissut vuodesta 1991 lähtien kymmenen studioalbumia ja kolme kokoelmaa sekä tehnyt kymmenen laajaa Euroopan kiertuetta. Yhtyeen kappaleet ovat keränneet listasijoituksia Suomen ja Euroopan lisäksi myös Japanissa.

Kärtsy sekä Waltari ovat olleet mukana toteuttamassa monia laajamittaisia projekteja: mm. Jorma Uotisen koreografiaan sävellettyä musiikkiteosta “Evankeliumi”, jota esitettiin yhdessä Kansallisbaletin ja Sibelius-lukion sinfoniaorkesterin sekä kuoron kanssa Kansallisoopperassa. Lisäksi hän on ollut tekemässä Helsingin Juhlaviikoille vuonna 1995 tilaustyönä Avanti! -sinfoniaorkesterin kanssa toteutettua sävelteosta “Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony In Deep C”. Yhtye on tuottanut musiikkia myös ”Max Payne”- tietokonepelin osiin I ja II, joista jälkimmäisen osan teemamusiikki voitti Game Audio Network Guildin ”Best Original Instrumental Song” -palkinnon Yhdysvalloissa 2004.

Nyt Kärtsy ottaa uuden aluevaltauksen sooloilun merkeissä, mikä antaa hänelle mahdollisuuden tehdä ja esittää poprockimpaa materiaalia. Visuaalisesti ja musiikillisesti mieleenpainuvan artistin näkökulma koko bisnekseen on erilainen kuin monien kollegoiden: ”Lähdin tähän heittäytyen mukaan. Nautin siitä, että saan tehdä tätä rennoin ottein ilman raja-aitoja. Nyt kun soololevyni on ajankohtainen, koen etuoikeudeksi, että pääsen puhumaan aiheesta ja ottamaan kantaa myös muihin päivän polttamiin aiheisiin – levyn soundit tai tekoprosessi kun tuskin kiinnostavat suurta kansanosaa. Tänä päivänä harva uskaltaa olla asioista jotain mieltä saati avata suutaan, täältä löytyy mielipiteitä ja kannanottoja…”, kommentoi Kärtsy.

Keikat:
23.4. Tampere, Sputnik
18.5. Hampuri, Logo (GER)
20.5. Bremen, MS Treue (GER)
26.5. Helsinki, On the Rocks
28.5. Pori, Monttu

www.kartsy.com