Paloma Faith (UK) Provinssiin

Paloma Faith (UK) Provinssiin

Provinssirockin artistikatraaseen liittyy espanjalaiset sukujuuret omaava brittiläinen Paloma Faith. Kyseinen naisartisti nousi kaikkien tietoisuuteen vuonna 2009 debyyttialbumillaan ”Do You Want The Truth Or Something Beautiful?”, ja siltä irrotetulta sinkkulohkaisulla ”Stone Cold Sober”, joka soi brittiradioissa taukoamatta. Uusi tähti oli syntynyt. Varsin tunteellisena esiintyjänä Paloma pystyy laulullaan koskettamaan kuulijoidensa kaikkia aisteja. Häntä on usein verrattu Duffyyn ja Amy Winehouseen. Palomaa pyydettiin aikoinaan liittymään myös Winehousen bändiin, mutta kieltäytyi siitä ja alkoi tekemään omia biisejään. Paloma Faith nousee Provinssin lavalle perjantaina 18.6.

Provinssin kotimainen kirjo saa etelä-pohjalaista väriä, kun lauteille astuu perjantaina 18.6. Suomen kovin live-ryhmä Lauri Tähkä & Elonkerjuu. Liki kotikonnuillaan musisoiva komppania laittaa Törnävän kentän jälleen koetukselle, kun kymmentuhatpäinen yleisömassa lähtee hyppimään ja osallistuu kaikin aistein ja liikkein kyseiseen herätyskokoukseen.

Kotimaista osastoa edustaa niin ikään Herra Ylppö & Ihmiset. Maj Karman solistin sooloura sinkosi menestykseen jo debyytillään ”Sata vuotta” vuonna 2008 ja menestystä jatkaa tuorein ”Pojat ei tanssi” -albumi, joka julkaistiin tämän vuoden tammikuussa. Kotimaista indierockia 70-luvun groovella maustettuna tarjoileva yhtye on nimennyt musiikkinsa termiksi ’reality rock’. Tätä kuullaan koko laidallinen Provinssin perjantaina 18.6.

Melodisen metallin aukon täyttää kemiläinen Sonata Arctica, joka on päässyt nauttimaan menestyksestä myös suuren maailman lavoilla. Yhtye on julkaissut kuusi pitkäsoittoa, jotka kaikki ovat myyneet kotimaassa kultaa. Viimeisin albumi ”The Days of Grays” julkaistiin 2009. Tilutus käynnistyy lauantaina 19.6.

Vuonna 2008 Chisu julkaisi ”Sooloilua” -elokuvan tunnusbiisiksi säveltämänsä kappaleen ”Mun koti ei oo täällä” ja loppu on historiaa. Helsinkiläinen nainen löysi menestyskappleen myötä kotinsa musiikkibisneksestä niin laulajana, säveltäjänä kuin tuottajanakin. Chisun musiikki on täynnä kekseliäitä sanoituksia ja upeita melodioita. Kaksi albumia (Alkovi, 2008 ja Vapaa ja Yksin, 2009) julkaissut laulaja-lauluntekijä on parin vuoden sisällä ollut ehdolla monen Emma-palkinnon saajaksi ja kotiin niitä on kannettu neljä kappaletta. Chisu on myös ensimmäinen nainen joka on palkittu Vuoden Tuottaja-Emmalla. Tunteikasta tulkintaa on luvassa lauantaina 19.6., kun lavan valtaa nainen, joka ei jätä viileäksi kylmistä väreistä huolimatta.

Provinssirock, Ilosaarirock ja Qstock ovat valinneet paikkakunniltaan yhden bändin, joka pääsee esiintymään kaikille kolmelle festivaalille. Tänä vuonna nämä ns. vaihtobändit ovat Streak and The Raven (Seinäjoki), Eläin (Joensuu) ja G-ODD (Oulu).

Provinssirockin uudet nettisivut ovat auki, tervetuloa: www.provinssirock.fi. Samalla voit tutustua sivustolla festivaalin uusiin kierrätystuotteisiin!

Provinssirock 2010 esiintyjät (1.3.2010): Rammstein (GER), Bullet for My Valentine (UK), Paloma Faith (UK), A Day to Remember (US), Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine (US), Wolfmother (AUS), Between the Buried and Me (US), Eläkeläiset, Viikate, PMMP, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Sonata Arctica, Herra Ylppö & Ihmiset, Chisu

PROVINSSIROCK 18.-20.6.2010