Waltarin Kärtsyn sooloalbumin julkaisu 25.8.2010

Waltarin Kärtsyn sooloalbumin julkaisu 25.8.2010

Alunperin toukokuulle ilmoitettu Waltarin Kari ”Kärtsy” Hatakan soololevyn julkaisu siirtyy. Uusi julkaisuajankohta on 25.8. Siirron aiheutti ”Duty Freedom” -albumin Euroopan julkaisu- ja jakelusopimus, jonka vuoksi Suomikin noudattaa yhtenäistä julkaisuajankohtaa muun Euroopan kanssa.

Kärtsy tunnetaan muusikkona ja säveltäjänä, joka perusti kansainvälisesti arvostetun Waltari-yhtyeen. Monessa mukana oleva taiteilija on säveltänyt musiikkia myös yli 6 miljoonaa myyneille Max Payne I ja II -tietokonepeliohjelmille. Miehen lähtiessä nyt soolouralle, hän tekee irtioton Waltarin materiaalista Duty Freedom -albumin ollen poprockimpaa Hatakkaa. Ensimmäinen singlebiisi ”Running Away” feat. Jussi Selo (Uniklubi) on jo soinut radioissa ja kappale oli julkaisuviikollaan Myspacen viidenneksi kuunnelluin viisu yli 1000 päiväkuuntelukerralla. Toinen singlelohkaisu oli ”Round the Roundabout”. Elokuun alussa levyltä lohkotaan vielä yksi single ”Wicked” ennen albumijulkaisua. Albumilla vierailee Uniklubin Jussin lisäksi BB-Kathy ja Mariko.

Kärtsyn soolokokoonpanoon kuuluvat Janne Kärkkäinen (Phoenix Effect), Pyry Nikkilä (Phoenix Effect), Wellu Yli-Mäyry sekä lukuisia vierailijoita (Jussi Selo / Uniklubi, BB-Kathy, Mariko sekä Lordin rumpali).

Kärtsy Hatakka on pitkän uransa aikana ollut monessa mukana. Bändinsä Waltari on julkaissut vuodesta 1991 lähtien kymmenen studioalbumia ja kolme kokoelmaa sekä tehnyt kymmenen laajaa Euroopan kiertuetta. Yhtyeen kappaleet ovat keränneet listasijoituksia Suomen ja Euroopan lisäksi myös Japanissa.
Kärtsy sekä Waltari ovat olleet mukana toteuttamassa monia laajamittaisia projekteja: mm. Jorma Uotisen koreografiaan sävellettyä musiikkiteosta “Evankeliumi”, jota esitettiin yhdessä Kansallisbaletin ja Sibelius-lukion sinfoniaorkesterin sekä kuoron kanssa Kansallisoopperassa. Lisäksi hän on ollut tekemässä Helsingin Juhlaviikoille vuonna 1995 tilaustyönä Avanti! -sinfoniaorkesterin kanssa toteutettua sävelteosta “Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony In Deep C”. Yhtye on tuottanut musiikkia myös ”Max Payne”- tietokonepelin osiin I ja II, joista jälkimmäisen osan teemamusiikki voitti Game Audio Network Guildin ”Best Original Instrumental Song” -palkinnon Yhdysvalloissa 2004.

Keikat:
17.8. Helsinki, Bar Loose (levyjulkkarit)
14.8. Music Shock Fest (CZ)
18.9. Ikaalinen, Ikahovi
25.9. Jyväskylä, Pub Katse

www.kartsy.com
http://www.myspace.com/kartsyband