Wanaja Festival tuo Hämeenlinnaan 10 000 festariyleisön – tietoa järjestelyistä

Wanaja Festival tuo Hämeenlinnaan 10 000 festariyleisön – tietoa järjestelyistä

wanaja-festival-1.jpg

Wanaja Festival vietetään luonnonkauniissa Hämeenlinnan Linnanpuistossa tulevana viikonloppuna perjantaista lauantaihin 7.-8.7. Lavalle nousee toistakymmentä artistia, yhtyettä ja alue-esiintyjää. 

Yleisöä noin 10 000 – VIP-liput loppuunmyyty
Vuodesta 2004 asti vietetty tapahtuma tuo vehreisiin Linnanpuiston järvimaisemiin vuosittain festivaaliyleisöä keskimäärin 10 000. 
”Tämän hetken lipunmyynnin perusteella pääsemme kokonaisyleisömäärässä noin kymmeneen tuhanteen. On hienoa, että tämä viihtyisä, kaunis, rento ja monipuolinen tapahtuma kiinnostaa ihmisiä ja tuo paikalle niin paikallisia kuin ulkopaikkakuntalaisia”, kommentoi tuotantopäällikkö Jonna Pihkala.  
Tällä hetkellä Wanaja Festivalin kaikki VIP-liput on loppuunmyyty, mutta perjantain ja lauantain päivälippuja sekä kahden päivän lippuja on vielä myynnissä.

Paikalla kotimaisen musiikin eturivi
Wanaja Festival on tullut tunnetuksi kotimaisesta ohjelmistostaan. Tapahtuma tuo tänäkin vuonna estradilleen kiinnostavimmat artistit ja yhtyeet. Lavalla nähdään perjantaina areenatason rock-yhtye Haloo Helsinki!, kansainvälisiltä vesiltä välillä Suomeen ehtivä The Rasmus, suomirockin edelläkävijä J. Karjalainen, pop-artisti Olavi Uusivirta sekä Roy Orbison -biisistä ja Kuningaskobra-tulkinnasta tunnettu STIG.

Lauantaina festareilla esiintyvät Tarkenee, Hehkuu ja Ikuinen vappu biiseillään takuuvarmat juhlat käynnistävä JVG, Sunrise Avenuesta soolouralle siirtynyt Samu Haber, rohkeasta show’staan tunnettu Erika Vikman, tarinallisia lyriikoita tarjoileva Vesterinen Yhtyeineen, persoonallisesta äänestä ja liikuttavasta tulkinnoista tunnettu Erin ja laulaja-lauluntekijä Yona.

Alueohjelma viihdyttää keikkojen lomassa
Tänä vuonna tapahtuma on panostanut myös alueohjelmaan, jossa nähdään laajasti viihdettä stand upista sirkus- ja Drag Show -esityksiin.

”Tänä vuonna yleisön toiveesta panostimme myös alueohjelmaan, joka tuo monipuolista viihdettä päälavan keikkojen lomaan”, kertoo Pihkala. 

Tapahtuma viettää ensi vuonna 20-vuotisjuhlaa. 

********

Tärkeää tietoa käytännön järjestelyistä

Saapuminen
Wanaja Festivalin pääportti sijaitsee Tampereentiellä. Tapahtuman aikana alueen läheisyydestä on useita katuja suljettuina, joten parhaiten pääsee perille kävelemällä keskustasta Kasarmikadun tai Lukiokadun kautta Tampereentielle.
Juna on huoleton ja vihreä tapa matkustaa festarialueelle. Lähin juna-asema on Hämeenlinna. Kävellen tai taksilla on matkaa asemalta festivaalialueelle 2 kilometriä.

Omalla autolla tullessa nouse moottoritieltä Hämeenlinnan liittymästä ja seuraa linnan opasteita. Festivaalialueen läheisyydessä ei ole järjestetty parkkialuetta festivaalin toimesta. Lähimmät parkkipaikat ovat keskustan parkkialueilla tai pysäköintitaloissa Kaivoparkki (lähinnä festivaalialuetta) tai Keinuparkki. Keskustan parkeista kävelee alueelle vain 5 min.  
Linja-autolla pääset Hämeenlinnan keskustaan, josta matkaa festarialueelle noin 900 metriä.
Wanaja festivalin virallinen taksikumppani on Valopilkku. 
Suosittelemme saapumaan paikalle jalkaisin tai julkisilla kulkuvälineillä.

Tilapäiset liikennejärjestelyt
·      Linnanpuisto, rantareitti Linnanpuiston osalta, Kustaa III:n katu Linnanpuiston puisto-osuuden pituudelta on suljettu yleisöltä ma 3.7. klo 8:00 – ma 10.7. klo 10:00 asti. Rantareitti siirretään kiertoreitille, jolla varmistetaan kaikkien liikkujien turvallisuus.
·      Niittykatu, Sibeliuksenkatu Koulukadulle asti, Kustaa III:n katu Tampereentieltä Koulukadulle, Linnankatu välillä Niittykatu ja Lukiokatu, osa Koulukatua Kasarmikadulle asti, sekä Rauhankatu Lukiokadulle on suljettu pe 7.7. klo 8:00 – su 9.7. klo 01:00 välisenä aikana. Talojen asukkailla on pääsy taloihinsa kyseisenä aikana.
·      Kustaa III:n katu on suljettu kokonaisuudessaan to 6.7. klo 18:00 – ma 10.7. klo 10:00 välisen ajan.

Rannekkeenvaihto
Ennakkorannekkeenvaihto sijaitsee Hotelli Emiliassa (Raatihuoneenkatu 23):
To 6.7. klo 16:00 – 20:00
Pe 7.7. klo 14:00 – 18:00
Ennakkoon vaihdetaan torstaina ja perjantaina kahden päivän perus- ja VIP-liput, sekä perjantain perus- ja VIP-liput.
Lauantain perus- ja VIP-lippuja ei voi valitettavasti vaihtaa ennakkoon. Lauantain perusliput vaihdetaan tapahtuman rannekkeenvaihtopisteellä ja lauantain VIP-liput vaihdetaan tapahtuman check in -pisteellä.
Rannekkeenvaihdon ja lipunmyynnin pisteet ovat auki festivaalipäivinä:
Perjantaina 7.7 klo 15.00-23.00
Lauantaina 8.7 klo 13.30-23.00

Liput ja ikäraja
Tapahtuman lippuja myyvät Lippu.fi ja Tiketti. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Turvallisuus
Alueella työskentelee runsaasti tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia. 
Yleisölle tehdään portilla turvatarkastus. 
Kielletyt esineet ja asiat:
Järjestelmä- ja videokamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
Läppärit ja padit
Sateenvarjot
Polkupyörät, potkulaudat ja skeittilaudat
Lasipullot ja tölkit (riippumatta sisällöstä)
Minkäänlaisia juomia. Tyhjä, 0,5L läpinäkyvä muovipullo on sallittu vesipulloksi. Alueella on vesipiste, jossa voi täyttää omaa vesipulloa.
Eväät (pienet välipalat esim. patukka sallittu)
Alkoholituotteet ja muut huumaavat aineet
Ampuma-, terä- ja lyömäaseet
Monitoimityökalut
Räjähteet, ilotulitteet, soihdut, laserit
Paksut ketjut
Lemmikit
Retkituolit
Huomioliivit ja takit
Lastenvaunut ja rattaat
Julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
Yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
Liput, banderollit ja selfiekepit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)

Alue
Aluekartta: https://wanajafestival.fi/info/palvelut-ja-tilat/

Ohjelma
Katso ohjelma ja aikataulu: https://wanajafestival.fi/ohjelma/

Kierrätys
Tapahtumassa on lukuisia kierrätyspisteitä. Huolehdithan jätteet oikeaan pisteeseen.
Festivaalilla on käytössä tölkkipantti 1€. Pantti maksetaan jokaisesta anniskelupisteestä ostetusta tölkistä. Ensimmäisen juoman ostaessa kassalle maksetaan tölkkipantti 1€, jonka saa takaisin palauttaessa tölkin.

Narikka
Sisääntulon yhteydestä löytyy narikka, johon voit jättää omaisuuttasi säilytykseen:
Pe 7.7. klo 15:00 – 00:30
La 8.7. klo 13:30 – 00:30

Ruoka ja juoma
Alueella on useita ruokapisteitä kuten Royal Grill, Burger Beast, Premium Asian Foods, Kanavaanari ja Ruisherkku. Tarjolla on myös lukuisia juomapisteitä, joissa on laajat valikoimat niin alkoholittomia kuin alkoholillisia tuotteita.
Maksuvälineinä käyvät kaikki yleiset maksukortit ja käteinen.

Puhelinlataus
Alueella on maksullinen puhelinlatauspiste.

********

Pressikuvat tästä!

Online:
https://wanajafestival.fi/
https://www.facebook.com/WanajaFestival
IG: Wanaja Festival

-->