Yö kahmi palkintoja Iskelmä Gaalassa

Yö kahmi palkintoja Iskelmä Gaalassa

2000-luvulla neljä menestyslevyä julkaissut, neljä täyspitkää konserttikiertuetta tehnyt ja liki 600 000 levyä myynyt Yö-yhtye pokkasi sunnuntain 14.2. Iskelmä Gaalassa Vuoden Albumi – ja Vuoden Iskelmä -pokaalit. Tämän lisäksi Pro Iskelmällä palkittiin Yön hovisäveltäjä ja -sanoittaja Jussi Hakulinen.

Vuoden Iskelmäksi valittiin Yö-yhtyeen ”Kiitos ja kunnia” kappale, joka edustaa Yön rokeinta materiaalia 2000-luvulla. Biisin on säveltänyt Jussi Hakulinen ja tekstittänyt Herra Ylppö. Kappale on syyskuussa 2009 ilmestyneellä Yön Loisto-albumilla, joka voitti Vuoden Albumi -kategorian. Levy myi pian julkaisunsa jälkeen platinaa.

Pro Iskelmä -palkinto myönnettiin Jussi Hakuliselle seuraavin perustein:
”Hakulinen lauloi 80-luvulla levylle oman sävellyksensä ja sanoituksensa ’Joutsenlaulu’, josta tuli yksi kaikkien aikojen suurimmista Suomi-hiteistä. Hän teki tuolloin suureen suosioon nousseen Yö-yhtyeen kahden ensimmäisen albumin kaikki kappaleet. 2000-luvun alussa hän teki samalla yhtyeelle laulun ’Rakkaus on lumivalkoinen’, jota voidaan luonnehtia 2000-luvun toistaiseksi suurimmaksi pop-lauluksi ja iskelmäksi. Tämä laulu on samalla toiminut esikuvana usealle muulle 2000-luvun hitille madaltaen samalla entisestään rockin, popin ja iskelmän raja-aitoja.”

Hakulinen kommentoi Pro Iskelmä -palkintoa: ”Täytyy myöntää, että silloin 80-luvun alussa, punk-aikoinani, en olisi voinut kuvitella, että Olli voittaa Iskelmä Finlandian ja minä Pro Iskelmän”.

www.likaisetlegendat.com