Yö-yhtye julkaisee "Loisto" -albumin syyskuussa ja starttaa samannimiselle konserttikiertueelle lokakuussa

Yö-yhtye julkaisee "Loisto" -albumin syyskuussa ja starttaa samannimiselle konserttikiertueelle lokakuussa

Yli 800 000 myytyä levyä, liki 20 jalometallilevyä, ripakopallinen maamme suurimpia hittejä ja vaiherikas 28-vuotinen ura. Yö-yhtye on puhutellut suomalaisia kappaleillaan kolmen vuosikymmenen ajan ja ollut mukana ihmisten arjessa ja juhlassa, iloissa ja suruissa. Monien kivikkoisten vaiheiden jälkeen bändin ura lähti uuteen nousuun 2000-luvun alussa Legenda-tuplakokoelman myötä ja sitä seuranneella ”Rakkaus on lumivalkoinen” -menestyshitillä.

2000-luvun Yö – jättihittejä ja konserttisalikiertueita
Tuskin olisivat Porin miehet uskoneet ’80- ja ’90-luvun klubi- ja tanssilavakeikoillaan nousevansa vielä jonain päivänä esiintymään salonkikelpoisiin konserttisaleihin. Yö teki ensimmäisen konserttikiertueensa jättipottialbumin ”Rakkaus on lumivalkoinen” myötä vuonna 2003 ja myi isoja saleja loppuun järjestäen myös lisäkeikkoja yleisön pyynnöstä.
Vuonna 2005 julkaistu ”Kuolematon” albumi ja sen ”Pettävällä jäällä” ja ”Rakkauden vahvistama” -hitit yhä vahvistivat yhtyeen asemia maamme kansan tunteiden tulkkina. Myös ”Kuolematon” -albumia seurasi menestyskiertue konserttisaleissa. Kun vuonna 2007 julkaistu ”Valtakunta” saavutti kuulijat ”Satukirjan sankari” sekä ”Rakkautta vain?” hiteillä, joukot valtasivat jälleen paitsi levylaarit myös konserttisalit. Tällä vuosituhannella Yö on jokaisella levyllään pystynyt luomaan uusia hittejä sekä tarjoilemaan jo neljä ison arsenaalin konserttisalikiertuetta.

Vuosi 2009 tuo mukanaan Loistoa albumin ja konserttikiertueen muodossa
Nyt vuonna 2009 Yö on vahvempi kuin koskaan. 16. syyskuuta luvassa on uusi ”Loisto” -albumi, jolta lohkotaan toukokuussa singlenä albumin nimibiisi. Bändi starttaa samannimiselle konserttikiertueelle 1. lokakuuta Varkauden Warkaus-salista. Yli kahden kuukauden aikana Yö ja sen koneisto kiertää kaikki maamme isot salit ja tarjoilee uniikin illan faneille sekä uusille tuttavuuksille päättäen kiertueensa 18.12. Turun Caribiaan. Keikoilla kuullaan aiemmin livenä esittämättömien kappaleiden lisäksi uusia biisejä tuoreelta albumilta sekä kansanlauluiksi muodostuneita isoja Yö-hittejä. Kyseinen viides konserttikiertue sisältää myös erikoisnumeroita, kun vierailijaksi Helsingin Finlandia-talolla, Seinäjoki Areenalla ja Joensuun Areenalla nousee mm. Maria Lund yhtyeineen. Myös yllätyksiä on luvassa.

”Loisto” -konserttikiertueen lipunmyynti alkaa 4.5. Lippupalvelussa ja Lippupisteessä.

Tarkemmat tiedot konserttisaleista, -ajankohdista ja lippuhinnoista: www.loisto2009.fi

Pressikuvat: www.poko.fi/press