Yö-yhtyeen 35-juhlavuoden albumi julkaistaan 20.5.2016

Yö-yhtyeen 35-juhlavuoden albumi julkaistaan 20.5.2016

– ”Puolet taivaasta puolet helvetistä” –levyn tuotannosta vastaa Jimmy Westerlund
– ”Minne tuulet vie” –hitti radiosoittolistoilla jo puoli vuotta
– Juhlavuoden päätöskonsertti Espoon Metro Areenalla 10.12.2016

yo_puolet_taivaasta-puolet_helvetista (kopio)

Yö-yhtye juhlistaa kuluvana vuonna 35-vuotista uraansa paitsi kiertueensa ainutlaatuisella päätöskonsertilla Espoon Metro Areenalla 10.12. myös uuden studioalbumin muodossa. Perjantaina 20.5. ilmestyvä ”Puolet taivaasta – puolet helvetistä” -levy on yhtyeen monikymmenvuotiselle historialle epätyypillisesti ulkopuolisen tuottajan Jimmy Westerlundin käsialaa. Westerlund on tuttu persoona niin Sturm und Drangin kuin Jonne Aaroninkin takaa.

“Oli elinehto, että saimme tuoreet korvat ja näkemyksen uudelle tuotannolle. ‘Vaihtelu virkistää’ piti paikkaansa. Jimmy on vaativa sekä persoonaltaan räiskyvä ja hän sanoo asiat suoraan päin naamaa. Se sopii minulle”, kommentoi yhteistyötä Olli Lindholm.

Albumilta lokakuussa julkaistu ”Minne tuulet vie” -kappale on kivunnut radiosoittolistojen kärkipäähän. Biisistä tehty video kuvattiin härkätaisteluareenalla Espanjassa. ”Olen aina pitänyt Espanjasta ja erityisesti Mijaksen kylästä. Se oli looginen paikka kuvittaa uudistuneen Yö-tuotannon tuorein biisi”, kommentoi Lindholm.

Sinkun lisäksi albumilta löytyy koskettava albumin nimibiisiksikin päätynyt ”Puolet taivaasta – puolet helvetistä” -kappale, jonka ovat tehneet avaussinkun taustalta löytyvät tuottaja-säveltäjä Jimmy Westerlund ja sanoittaja Mikko Karjalainen. ”Kappaleessa on ennen kuulematonta, mutta silti Ollin tulkitsemaksi sopivaa lyriikkaa”, kommentoi tekijäduo.

Paluuta Yö-juurille allekirjoittavat nopeatempoiset ”Yks kova juttu” ja ”Kauniita asioita”. Isoja balladeja levyllä edustavat palkitun säveltäjän Petri Somerin ja Sana Mustosen kynästä syntynyt ”Yhteinen sydän”, Matti Mikkolan ja Eija Hinkkalan yhteisteos ”Vain yksi sydän särjettäväksi”, Jussi Hakulisen koskettava ”Erakko” ja levyn päättävä liikuttavan kaunis Jimmy Westerlundin, Christianin ja Jani Höllin sävellys sekä Antti Tuiskun, Eija Hinkkalan ja Jonnaemilian sanoitus ”Sinun verran kevyempi”.

Yön merkkivuoden juhla huipentuu lauantaina 10.12.2016 Espoon Metro Areenalla, jossa on luvassa Yö-historian mittavin konsertti. “Konsertti tulee olemaan hittipotpuri, sitä ihmiset haluavat. Tämä on visuaalisin keikkamme koskaan – nyt mennään isosti”, lupaa Lindholm. Juhlavuoden muut keikat julkistetaan toukokuussa.

Vaikka Yö-yhtyettä ei ole nähty estradeilla kevään aikana muutoin kuin parissa gaalassa, yhtye ei ole lepäillyt laakereillaan. Levyä on työstetty intensiivisesti ja yhtyeen jäsenet ovat tahoillaan keikkailleet trio- sekä duo-kokoonpanoilla. Lisäksi Olli Lindholmia on voinut viikottain nähdä televisioruudussa Voice of Finland –ohjelman tähtivalmentajana. “Akkujen latausta ja juhlakiertueen suunnittelua”, listaa Olli kevään muiksi aktiviteeteiksi.

Biisilista:
1. Puolet taivaasta – puolet helvetistä
2. Minne tuulet vie. Katso video tästä!
3. Yks kova juttu
4. Yhteinen sydän
5. Erakko
6. Vain yksi sydän särjettäväksi
7. Kauniita asioita
8. Katumaton
9. Hiljaiset
10. Kaksi vapaata kättä
11. Sinun verran kevyempi

www.likaisetlegendat.com
www.facebook.com/yoofficial