Adam Lambertin ja Queenin VR-filmatisoinnin ohjaaja Suomeen – Puhujana virtuaalitodellisuutta käsittelevässä konferenssissa 25.4.2017

Adam Lambertin ja Queenin VR-filmatisoinnin ohjaaja Suomeen – Puhujana virtuaalitodellisuutta käsittelevässä konferenssissa 25.4.2017
  • Mediapolis Live: Where is VR now? –konferenssi Tampereen Mediapoliksessa 25.4.2017
  • Koolla alan kotimaiset ja kansainväliset asiantuntijat 

83dfddb97dc08dfd9248b4f53bb01487 

Tampereen Mediapoliksessa järjestetään virtuaalitodellisuutta käsittelevä konferenssi tiistaina 25.4.2017. Kaikille asiasta kiinnostuneille avoin koulutuspäivä on osa Mediapoliksessa toimivan Tampereen Ammattikorkeakoulun kansainvälistä viikkoa. Konferenssista vastaavat TAMK:n ja Mediapoliksen lisäksi Yle ja Virtual Reality Finland ry.

Päivä avaa osallistujille konkreettisia esimerkkejä VR-sisällöntuotannosta, -teknologioista ja –liiketoiminnasta, mitä kaikkea virtuaalitodellisuudesta voi saada irti. Konferenssissa pohditaan myös, ketkä sitä käyttävät, mikä on sen liiketaloudellinen potentiaali ja miten eri toimijoiden tulisi tehdä yhteistyötä sekä miten rakennetaan VR:n tulevaisuutta.

”Virtuaalitodellisuus on sekä maailmalla että Suomessa viimeinkin lyömässä läpi. Uskomme, että virtuaalisovellusten kehittämisessä eri toimialojen yhteistyö on välttämätöntä. Mediapolis Liven esiintyjiksi onkin kutsuttu tekijöitä hyvin erilaisilta alueilta. Kuulemme mm. miten Queenin ja Adam Lambertin ensimmäinen VR-konserttitaltiointi kuvattiin, miten VR-teknologia voi edistää teollisuuden suunnitteluprosesseja ja mitä vanhainkodin asukkaat tuumivat virtuaalitodellisuudesta. Konferenssipäivän aikana esitellään myös yritysten ja tutkijoiden yhteistyötä VR-sovellusten kehittämisessä”, FT Leena Mäkelä TAMKista sanoo.

Mediapolis Live on uusi tapahtumakonsepti, jossa pohditaan media-alaa käsitteleviä aiheita. Tavoitteena on kehittää keskustelua ja yhteistyötä sisällöntuottajien, teknologian asiantuntijoiden, yritysten ja korkeakoulujen välillä. “Missä VR on nyt” on suunnattu tutkijoille, yrityksille ja muille asiantuntijoille, jotka ovat kiinnostuneita VR-sovellusten kehittämisestä ja hyödyntämisestä toiminnassaan. Mediapolis Livessä alan pioneerit nousevat estradille.

Puhujat
Yksi päivän pääpuhujista on Jannicke Mikkelsen (UK), joka ohjasi Adam Lambertin ja Queenin ensimmäisen VR-konserttitaltioinnin. Hän kertoo kokemuksiaan uuden teknologian kehittämisestä ja legendaaristen rock-tähtien kanssa työskentelystä. Hänen lisäkseen yhdistetyn todellisuuden ja visualisoinnin professori Christer Geiger (GER) esittelee Düsseldorfin InnovationHub:ssa tapahtuvaa media-yritysten ja tutkijoiden yhteistyötä.

Kotimaisista alan toimijoista lavalla nähdään Andrew Baldwin Nokian Ozo Teamista, johtaja Jaakko Jauhiainen Swecosta, Ilmari Huttu-Hiltunen Rakka Creativesta, Tommy Mård Svenska Ylestä, Arttu Julin Aalto-yliopistosta, Tony Lindqvist Collaprimesta ja Saara Murtovaara Aktia Kiinteistövälityksestä. Konferenssin isäntänä toimii Virtual Reality Finland ry:n puheenjohtaja Kari Peltola. 

Esitysten jälkeen on myös mahdollista kokea virtuaalitodellisuus omin silmin Rakka Creativen ja VR Finlandin järjestämässä Afterwork –tapahtumassa Mediapoliksen United Studiossa.

Liput ja lisätiedot:

www.mediapolislive.fi       

www.facebook.com/mediapolislive       

#mediapolislive