85-VUOTIAS JOUTSEN VIETTÄÄ JUHLAVUOTTAAN, LAAJENTAA SUOMESSA JA KASVATTAA ASEMAANSA KANSAINVÄLISILLÄ MARKKINOILLA

85-VUOTIAS JOUTSEN VIETTÄÄ JUHLAVUOTTAAN, LAAJENTAA SUOMESSA JA KASVATTAA ASEMAANSA KANSAINVÄLISILLÄ MARKKINOILLA

Riihimäellä kotipaikkaansa pitävä Joutsen tunnetaan pitkän linjan kotimaisena untuvatuotteiden valmistajana. Tänään heidän valikoimastaan löytyy tuttujen takkien, peittojen ja tyynyjen lisäksi valikoima sisustustuotteita. Kaikkea toimintaa ohjaa vastuullisuus. 
Koronavuonna 2020 yritys kasvatti merkittävästi verkkokauppamyyntiään. Seuraavaksi vuorossa on investointi uuteen logistiikkakeskukseen.

Perheomisteinen Joutsen toimii Riihimäellä ja sitä vetää neljäs sukupolvi, toimitusjohtajanaan Matias Kotkasaari (38), joka aloitti tehtävässään viisi vuotta sitten. Yritys viettää kuluvana vuonna 85-vuotisjuhlavuottaan. 

Untuvatakeista, -peitoista ja -tyynyistä tunnettu yritys on viime vuosina laajentanut valikoimaansa laadukkaisiin sisustustuotteisiin kuten torkku- ja päiväpeittoihin. Laadun takaavat pitkällä kokemuksella kehitetyt puhdistus- ja pesuprosessit sekä vankalla ammattitaidolla valmistetut tuotteet. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan pitkäikäisiksi. Yritys tarjoaa myös huoltopalvelun tuotteilleen.

”Meillä laatu ohjaa kaikkia valintojamme. Laatu takaa tuotteillemme pitkän elinkaaren. Tuotteitamme hankkiessaan tekee kuluttaja samalla vastuullisen teon, sillä tuotteen pitkä käyttöikä pienentää sen hiilijalanjälkeä merkittävästi ”, sanoo Matias Kotkasaari.

Joutsen tuotteiden hyvä kotimaisuusaste on säilynyt vuosikymmenten läpi, sillä kaikki tuotteet suunnitellaan kotimaassa. Untuvatyynyt ja lähes kaikki untuvapeitot valmistetaan edelleen Riihimäen tehtaalla. 

Joutsenen toinen oma tehdas sijaitsee Virossa. Siellä valmistuvat untuvatakit. Ompelutyötä ostetaan lisäksi tarpeen mukaan alihankintana yhteistyökumppaneilta. Yritykselle uusimman teknologian käyttö ja ammattiosaaminen on korkeiden laatukriteereiden kannalta elintärkeää. Huolella valitut ja rakennetut alihankkijaprosessit takaavat tuotteiden korkean laadun. Valmistuspaikasta riippumatta laatuvaatimukset ovat aina yhteneväiset.

Koronavuoden 2020 aikana verkkokauppa kasvatti osuuttaan myynnissä ja yritys investoikin uuteen, keväällä 2022 valmistuvaan, logistiikkahalliin. Halli valmistuu samalle tontille Riihimäen tehtaan ja toimitilojen kanssa. 

Joutsen syntyi saunassa vuonna 1936, kun margariini- ja jäätelötehtaan johtajana toiminut Marius Pedersen sai liikeidean katsellessaan vaimonsa Saiman pesevän höyheniä. Harrastuksena alkanut toiminta kasvoi liikeyritykseksi ja työllisti pian koko perheen. Tänä päivänä Joutsen toimii vahvasti niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla. 

www.joutsen.fi

@joutsenofficial #joutsen 

-->