Barren Earth julkaisee "On Lonely Towers" -albumin 27.3.

Barren Earth julkaisee "On Lonely Towers" -albumin 27.3.

Tämän vuoden alussa Century Media Recordsin artistirosteri sai uuden suomalaisen vahvistuksen progressiivisesta death metal bändistä Barren Earth. Yhtyeen kolmas pitkäsoitto ”On Lonely Towers” julkaistaan 27.3.

”Uuden albumin biisejä tehdessämme pyrimme tarkastelemaan asioita täysin eri perspektiiveistä kun aikaisemmin. Tietysti monet muutkin asiat muuttuivat kuten tuotantotiimi, laulaja ja levy-yhtiö – osa sattumalta ja osa tarkoituksella. Ensimmäiseksi sinkkulohkaisuksi valitsimme albumin nimibiisin ’On Lonely Towers’. Se ei ole perinteinen tarttuvalla kertsillä varustettu biisi, vaan esittelee enemmän koko albumia. Biisi vaatii kuulijalta keskittymistä, mutta kärsivällisyys palkitsee lopulta”, tarinoi basisti Olli-Pekka Laine.

Yhtyeen riveissä laulajan paikalla debytoiva färsaarelainen Jón Aldará lisää:
”’On Lonely Towers’ -biisi esittelee albumin eri biisien juonenkäänteitä, yhdistää päähenkilöitä ja lopulta tuo toivonkipinöitä heidän ponnisteluihinsa. Sinkkubiisi on myös toiminut kannesta vastaavan legendaarisen taiteilijan ja mm. Opethin, Avenged Sevenfoldin, Nevermoren ja Amorphiksen levynkansista vastanneen Travis Smithin inspiraation lähteenä.”

Kuuntele sinkkubiisi täältä http://youtu.be/5UZxhxCBWmQ tai nappaa koko albumi haltuun

Barren Earth on onnistunut luomaan loistavan maineen vain kahdella aikaisemmalla albumillaan. Debyyttialbumi ”Curse Of The Red River” julkaistiin 2010 ja sen seuraaja, vuonna 2012 julkaistu ”The Devil’s Resolve”, nosti bändin vahvasti kolkuttelemaan uusien kykyjen kärkikastia. Bändin jäsenillä on varteenotettavaa näyttöä mm. aikaisempien kokoonpanojensa puolesta: basisti Olli-Pekka Laine ja kosketinsoittaja Kasper Mårtenson ovat vaikuttaneet Amorphiksen ja Mannhainin riveissä, kitaristi Janne Perttilä Rytmihäiriössä, rumpali Marko Tervonen Moonsorrow, Chaosbreed ja Larharyhmän riveissä ja kitaristi Sami Yli-Sirniö Waltarissa ja Kreatorissa. Laulaja Jón Aldarán aikaisempana kokoonpanona tunnetaan Hamferð.

BARREN EARTH kokoonpano:
Marko Tarvonen – rummut
Olli-Pekka Laine – basso
Kasper Mårtenson – koskettimet
Jón Aldará – laulu
Sami Yli-Sirniö – kitara
Janne Perttilä – kitara

http://www.barrenearth.com
https://www.facebook.com/BarrenEarth
https://twitter.com/BarrenEarthBand
http://instagram.com/BARRENEARTH