Blind Channelin UMK21-biisi julki – Dark Side on syntynyt yhteistyössä kansainvälisen huippumiksaajan kanssa

Blind Channelin UMK21-biisi julki – Dark Side on syntynyt yhteistyössä kansainvälisen huippumiksaajan kanssa

Blind Channelin Uuden Musiikin Kilpailun kappale Dark Side on julkaistu Spotifyssa, Deezerissä ja muissa suoratoistopalveluissa.
Kappaleesta tehty musiikkivideo on katsottavissa https://areena.yle.fi/1-50738895
Biisinkirjoituksen taustaa avaava Biisin tarina -video löytyy osoitteesta https://areena.yle.fi/1-50735119 

Oululaislähtöinen Blind Channel kisaa Euroviisuedustajan paikasta UMK:ssa kappaleella, jonka tuotannosta ovat vastanneet bändin jäsenet ja tuottaja Joonas Parkkonen. Sen on miksannut kansainvälisesti arvostettu tekijä Dan Lancaster (Bring Me the Horizon, Blink182).

”Dark Side on hauskanpitobiisi ulkopuolisuutta tunteville. Se on pimeydessä olevien bileiden soundtrack, jossa tiivistyy Blind Channelin ydin”, yhtye kommentoi. 

Dark Sidea tehdessään yhtye mietti alusta alkaen, miltä se kuulostaisi liveyleisön edessä esitettynä. ”Haluttiin, että biisi koukuttaa heti ja saa kuulijan messiin. Ei lähdetty sen kummempia arpomaan vaan täysillä kertsillä sisään”, Aleksi Kaunisvesi kertoo. 

Violent popiksi musiikkiaan luonnehtiva Blind Channel on kypsynyt underground-piireissä kolmen levyn ajan, ja nyt on yhtyeen aika tulla kaikkien huulille, koteihin ja soittimiin. Esiintymistä rakastava bändi on taipuvainen tekemään hulluja juttuja ja nauttii isosta show’sta.

UMK-ammattilaisraati on tyytyväinen, että mukaan saatiin tänä vuonna myös rock-edustusta.
”Blind Channel on yksi suomalaisen rockin potentiaalisimmista vientibändeistä. Suomi on yhä suurelta osin rock-maa, joten on mahtavaa, että mukana on vähintään yksi sen genren edustaja – ja onhan se meidän ainoa euroviisuvoittokin tullut rockilla. Dark Side on biisinä Bring Me The Horizonin kaltaisten modernin rockin suurnimien parhaiden biisien tasolla ja Blind Channel on hieno vaihtoehtoinen artisti perinteisesti popin täyttämässä UMK-maailmassa. Odotamme mielenkiinnolla kuinka räjähtävän show’n bändi tykittää UMK:n lavalla”, raati summaa. 

Voittaja valitaan 20. helmikuuta
Suomen seuraava euroviisuedustaja ja Uuden Musiikin Kilpailun voittaja valitaan 20. helmikuuta klo 21 suorassa lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle TV1:stä ja Yle Areenasta sekä kuunneltavissa Radio Suomesta ja Yle X3M:ltä.
Katsojat voivat äänestää suosikkiaan suoran lähetyksen aikana maksutta kirjautumalla Yle.fi-sovellukseen Yle Tunnuksella tai maksullisesti joko tekstiviestillä tai soittamalla äänestysnumeroon. Myös kansainvälinen raati pisteyttää biisit ja esitykset. Voittajabiisin määrittää yleisöäänet ja kansainvälisen raadin antamat pisteet: katsojien äänten painoarvo on 75 % ja kansainvälisen raadin 25 %. UMK21:n voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa 18.-22.5.2021.

Lataa Dark Side -biisi radiosoittoon: https://s.disco.ac/dlcjpqntpsmj 

Kokoonpano:
Niko Vilhelm – laulu
Joel Hokka – laulu
Joonas Porko – kitara, taustalaulu
Olli Matela – basso
Tommi Lalli – rummut
Aleksi Kaunisvesi – samplet, perkussiot

Online:
https://www.facebook.com/BlindChannelBand
IG @blindchannel

Pressikuvat: https://bit.ly/3q1J78u
Kuvaaja Yle / Mona Salminen 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
ProPromotion Oy, Taija Holm, 040 748 3435, taija@propromotion.fi

-->