Doom Unit julkaisee "The Burden of Bloom" -albuminsa 18.5.2011

Doom Unit julkaisee "The Burden of Bloom" -albuminsa 18.5.2011
Kuvaaja: Mia Bergius
Kuvaaja: Mia Bergius

Viime vuoden yksi eniten keikkailleista uusista tulokkaista, Doom Unit, julkaisee 18. toukokuuta seuraajan ”Cross the Line” -menestysdebyytilleen. Uudelta ”The Burden of Bloom” -albumilta on tarjoiltu esimakua jo ”Reckoning Day” -singlen muodossa, joka soi radioissa sekä Nelosen Sport Pro1 ja 2 kanavilla pyörivän MotoGP-makasiini-ohjelman promossa. Single on kuultavissa täällä: www.doomunit.com

Doom Unitin toisellakin albumilla tuottajana on toiminut Happoradiosta tuttu AH Haapasalo. Kaljanjuontirockiksi musiikkiaan kuvaileva yhtye on työstänyt uutukaiselleen 10 biisiä, joilla liikutaan entistä laajemmassa skaalassa kyseisen luonnehdinnan alla. Luvassa on tiukkaa, iskevää ja junttaavaa rokkimeininkiä, jota edustavat mm. levyn avausbiisi ”The Cradle and the Grave” ja ”Man on Wire”. Mukana on myös letkeämpää rokkiotetta kuten ”A Grain of Sand” ja singlekappaleella ”Reckoning Day” kuullaan. Näitä kaikkia maustavat levyn melankoliset tunnelmapalat kuten ”Dead Pilot”, ”Point of No Return” ja levyn päättävä ”Love Replaced”.

Doom Unitin ensimmäinen pitkäsoitto saavutti listasijan 2 kesken vuoden 2009 joulusesongin ja viihtyi listoilla kahdeksan viikkoa. Tamperelainen nelikko vietti ison osan vuodesta 2010 tien päällä tehden keikkoja yli 50, joista 15 oli festivaalilavoilla. Sen biisit ovat soineet jo ensilevystä alkaen radioiden lisäksi myös eri TV-ohjelmapuffeissa. ”Killing Time” -biisillään koko kansan tajuntaan ampaissut yhtye oli ehdolla vuoden tulokkaaksi Emma-gaalassa. Yhtye sävelsi läpimurtobiisinsä alunperin kotimaiseen kauhuleffaan, mutta nappasi sillä samantien myös Radio Rock Starba -voiton ja lunasti paikan ”Harper’s Island” -TV-sarjan trailermusiikkina.

Bändi vietti alkuvuoden studion uumenissa ja lopputuloksesta kertoo laulaja Jape: ”Uudesta kiekosta tuli soundeiltaan hieman jykevämpi verrattuna debyyttiin. Ei ollut tarkoituskaan tehdä heviä, mutta tanakkaa ja tarttuvaa rock and rollia tuli. Sellaista ranteenpuremista, ei lähellekään mitään jumppamusaa.”

”The Burden of Bloom” julkaistaan cd:nä, downloadina sekä vinyylinä, jossa bonuksena on Depeche Moden tunnetuksi tekemä ”I Feel You” -kappale. Bändi on esittänyt viisua keikoillaan, jonka vuoksi se päätyi myös levytettävään muotoon.

Biisilista:
1. The Cradle and the Grave
2. Reckoning Day
3. Dead Pilot
4. A Grain of Sand
5. Point of No Return
6. Cyclone
7. My Disguise
8. Rise
9. Man on Wire
10. Love Replaced

LP + 11. I Feel You

Keikat:
18.5. Tampere, Klubi
19.5. Helsinki, On The Rocks
20.5. Kokkola, The Rock
21.5. Oulu, Paviljonki
11.6. Uusikaupunki, Merefesti
16.7. Tampere, Tammerfest
22.7. Hämeenlinna, Wanaja Festival
30.7. Nokia, Tuhdimmat Tahdit
6.8. Kokkola, Kokkola Rock

http://www.facebook.com/doomunit1?v=app_4949752878&ref=ts
www.doomunit.com