Doom Unit kiertueelle Sparzanzan kanssa

Doom Unit kiertueelle Sparzanzan kanssa

Tamperelainen, keväällä toisen ”The Burden of Bloom” -albuminsa julkaissut Doom Unit lämmittelee ruotsalaista Sparzanzaa heidän Suomen kiertueellaan 12.-29.10. ”Tour of the Red-Eyed Pig” -kiertue käsittää yhteensä 11 keikkapaikkaa Helsingistä Ouluun ja Turusta Joensuuhun.

Ruotsalainen metalliairue Sparzanza perustettiin vuonna 1991. Se julkaisi viidennen ”Folie à Cinq” -studioalbuminsa keväällä Spinefarm Recordsin kautta. Levyn radiobiisit ovat ”Temple of the Red-Eyed Pig” ja ”Follow me”. Bändi on tehnyt menestyksekkäitä kiertueita Suomessa ja odotettu paluu Suomen kamaralle tapahtuu kotimaisen Doom Unitin kanssa.

Doom Unitin ensimmäinen ”Cross the Line” -pitkäsoitto debytoi listan sijalla 2. Nelikko vietti ison osan vuodesta 2010 tien päällä. Sen biisit ovat soineet radioiden lisäksi myös eri TV-ohjelmapuffeissa. ”Killing Time” -biisillään koko kansan tajuntaan ampaissut yhtye oli ehdolla vuoden tulokkaaksi Emma-gaalassa. Bändi sävelsi läpimurtobiisinsä alunperin kotimaiseen kauhuleffaan, mutta nappasi sillä myös Radio Rock Starba -voiton ja lunasti paikan ”Harper’s Island” -TV-sarjan trailermusiikkina. Yhtyeen toinen albumi sijoittui TOP20:en ja levyltä poimittu ”Reckoning Day” on saanut runsaasti radiosoittoa. Bändi on viettänyt kesän keikkalavoilla.
Video albumin avausraidasta, toisesta singlestä ”The Cradle and the Grave” on katsastettavissa: http://www.youtube.com/watch?v=qaRnGMh6k4E
Pressikuvia: http://www.propromotion.fi/media/doom-unit/

”Tour of the Red-Eyed Pig” -kiertue:
12.10. Tampere, Klubi
13.10. Helsinki, Tavastia
14.10. Kuopio, Puikkari
15.10. Joensuu, Kerubi
19.10. Turku, Klubi
20.10. Jyväskylä, Lutakko
21.10. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
22.10. Oulu, Teatria
27.10. Hämeenlinna, Suisto Club
28.10. Kouvola, Rytmikatti
29.10. Lahti, Finlandia klubi

www.sparzanza.com
www.doomunit.com