Lost in Music -kaupunkifestivaali Tampereella 19.-22.10.2011

Lost in Music -kaupunkifestivaali Tampereella 19.-22.10.2011

Jo viidettä kertaa järjestettävä Lost in Music -kaupunkifestivaali starttaa Tampereella keskiviikkona 19.10. ja jatkuu neljän illan ajan, lauantaihin 22.10. saakka. Tampereen keskustan keikkapaikat täyttyvät liki 100 artistista, alan ammattilaisista ja musiikin kuluttajista. Lost in Music on ainutlaatuinen live-tapahtuma Suomessa, sillä näin laajaa kattausta uutta ja ajankohtaista musiikkia ei ole missään muualla tarjolla.
Paikalle saapuu myös noin 100 kansainvälistä musiikkialan ammattilaista katsastamaan Suomen tuoreimmat ja kuumimmat musiikkiuutuudet. Suurelle yleisölle suunnattu Lost in Music on osa Musiikki & Media -ammattilaistapahtumaa.

Tämän vuoden Lost in Music -ohjelmistoon kiinnitettyjä artisteja ovat Chisu, Manna, Wrecking Queens, Martina, Suvi Isotalo, Korpi Ensemble, Notkea Rotta ja Pronssinen Pokaali, jossa Jouni Hynynen soitti kitaraa vuosina 1995-2000. Nyt kokoonpanossa vaikuttavat Hynysen veli Janne Hynynen (rummut), Tomi Sivenius (laulu), Jyri Riikonen (koskettimet) ja Pasi Vuorela (basso).
Metalli- / hard rock -osastolta kaupunkifestivaalissa koetaan mm. Ensiferum, Medeia, Part Time Killer, Profane Omen ja Swallow the Sun, joka esiintyy akustisesti. Tapahtumassa esiintyvät myös beatbox-virtuoosi Felix Zenger sekä debyyttiartistit Palava, Pasa, Siinai ja Ronya.

Ohjelmistossa nähdään myös kansainvälisiä esiintyjiä, kun legendaarinen, Seattlen grunge-soundin esi-isä The Melvins saapuu Lost in Musiciin. Bändi toimi Soundgardenin ja Nirvanan innoittajana ja esikuvana.
Kutsun on saanut myös brittiläinen, viime vuonna menestysdebyyttinsä julkaissut vaihtoehtorock-bändi Young Guns. Ryhmä on ehtinyt jo päätyä musiikkilehtien kansiin sekä soittaa loppuumyytyjä kiertueita. Bändi on kiertänyt niin Bon Jovin kuin Lostprophetsin kanssa.
Kolmas nyt julkistettava ulkomainen yhtye on paljon Eestin rajojen ulkopuolellakin mainetta niittänyt metalliyhtye Metsätöll.

Tapahtuman avaus tapahtuu keskiviikkona 19.10. Vastavirta-klubilla, jossa lavalle astuvat Atom Notes, Cigarette Crossfire ja Särkyneet.

Ohjelma (päivitetty 29.8.11): Atom Notes, Big Wave Riders, Chisu, Cigarette Crossfire, Dalindeo Cinematic Experience, Delay Trees, Ensiferum, Felix Zenger, Kaisa Vala, Kim Curly Band, Kiveskives, Korpi Ensemble, Manna, Martina, Medeia, The Melvins (US), Metsätöll (EST), Nightsatan, Notkea Rotta, Palava, Part Time Killer, Pasa, Profane Omen, Pronssinen Pokaali, Ronya, Siinai, Suvi Isotalo, Swallow the Sun acoustic, Särkyneet, Wrecking Queens, Young Guns (UK)

Tapahtumapaikat (päivitetty 29.8.11): Artturi, Doris, Ilves Bar & Night, Jack the Rooster, Klubi, Paapan kapakka, Pakkahuone, Telakka, Yo-talo, Vastavirta.

Lost in Musiciin on tulossa vielä runsaasti niin artisti- kuin tapahtumapaikkalisäyksiä, joten kannattaa seurata uutisia osoitteessa www.lostinmusic.fi

LOST IN MUSIC – every band wants to be found
Tampere, 19.-22.10.2011

www.lostinmusic.fi
www.musiikkimedia.fi