Eppu Normaalilta "Mutala" -tuplacd ja -kolmoisvinyyli

Eppu Normaalilta "Mutala" -tuplacd ja -kolmoisvinyyli

Hiljaista keikkavuotta viettänyt Eppu Normaali on ahkeroinut kulisseissa. Yhtye on toteuttanut melkein koko 34-vuotisen uransa ajan ilmoilla leijuneen idean ”kuisti”-levystä. Haaveena on ollut äänittää lauluja vanhan ajan malliin, yhdessä soitellen ja jammaillen. Alunperin yhtyeen ajatuksena oli äänittää soittoa Pantse Syrjän kotitalon kuistilla, mutta äänityspaikaksi löytyikin onnekkaan sattuman kautta Ylöjärvellä sijaitsevan Mutalan kylän maamiesseuran talo. Akustiikaltaan mainioksi osoittautunut vanha hirsitalo palveli soittopaikkana kahdessa eri sessiossa, joiden aikana syntyi peräti kolmisenkymmentä uutta versiota tunnetuista ja vähemmän tunnetuista Eppu-biiseistä.

”Mutala”-albumilla Eppujen yhdeksi tavaramerkiksi muodostuneet uljaasti soivat sähkökitarat on jätetty varastoon ja tilalle ovat tulleet helisevät akustiset. Näin riisutussa muodossa näitä lauluja ei ennen ole kuultukaan. Levyllä kuullaan mm. railakas rockabilly-versio ”Lainelautaileva lehmänmaha rock `n´rollista”, 60-lukuhenkinen folk-versio ”Teen sinusta muusia”-laulusta ja urkuharmonilla ryyditetty ”Puhtoinen lähiöni”. Osa lauluista on kokenut melkoisen muodonmuutoksen, osa taas kieppuilee alkuperäisen sovituksen äärellä.

”Onhan tässä mukana sellaista nuoruuden bändiromantiikkaa. Tämmöistähän se touhu pikkupoikana oli ja nyt tarjoutui tilaisuus palata siihen tekotapaan ja  tehdä asioita luomusti”, kertoo yhtyeen kitaristi Juha Torvinen. ”Tästä on puhuttu niin kauan, että olimme jo itsellemmekin velkaa sen, että tämä viimein toteutetaan”, jatkaa Martti Syrjä.

”Mutala” julkaistaan tupla-cd:nä ja kolmoisvinyylinä marraskuun 23. päivä.

Esimakua tulevasta löytyy tästä linkistä: http://www.eppunormaali.fi/?p=346

www.eppunormaali.fi