Idyllinen maaseutufestivaali Raikku rokkaa ja rakastaa juhlitaan jo 10. kerran 17.-18.8.

Idyllinen maaseutufestivaali Raikku rokkaa ja rakastaa juhlitaan jo 10. kerran 17.-18.8.

Kangasalan Raikun kylän idyllisissä järvimaisemissa on järjestetty maaseutufestivaalia vuodesta 2005 alkaen. Raikku Rokkaa ja rakastaa -festivaali nousi Peltolan tilan tiluksille alkujaan joka toinen vuosi ja sittemmin siitä kasvoi vuotuinen elokuinen festivaali. Nyt vuorossa on 10. juhlavuosi. Festivaalia vietetään perjantaista lauantaihin 17.-18.8.

Alkutaipaleella tapahtumaan osallistui pääosin kyläläisiä ja myöhemmin jo kunnan ja maakunta-alueen väkeä. ”Sana uniikista tunnelmasta on kiirinyt ja viime aikoina paikalle on tullut yleisöä myös maakuntarajojen ulkopuolelta”, toteaa järjestäjä ja tilan isäntä Riku-Sippo Uotila.

Tapahtumassa esiintyvät niin paikalliset kuin valtakunnalliset juurevan musiikin edustajat. Alueella on kaksi lavaa, kahvila-baari, saluunabaari ja -teltta. Alueen Food Gardenissa on monipuolisesti tarjolla laadukasta lähiruokaa.

Perjantaina päälavalla THE STAGE:lla nähdään European Blues Awards- ja Best Guitarist 2017 -palkinnot napannut blueskitaristi, laulaja ja lauluntekijä Erja Lyytinen, 80-luvun legendaarinen pop-yhtye Broadcast ja oululainen kantrilaulaja Larry Peninsula, joka ylsi ”Country Music Only” -biisillään Amerikan New Country Music List’in ykköseksi.

Lauantaina lavalle nousevat Suomea Euroviisuissa vuonna 1985 edustanut ja nykyisin jazzin, rockin ja bluesin sävyjä juurevalla otteella yhdistelevä Sonja Lumme sekä niin ikään jo 80-luvulta asti uraa tehnyt Whistle Bait, joka soittaa paitsi omaa materiaaliaan myös 50- ja 80-lukujen taitteen rockia. Kuusimiehisessä kokoonpanossa vaikuttaa muun muassa Agentsista tuttu Vesa Haaja. Lauantai-illan päättää festivaali-isännän stadionsoundinen kantrirock-yhtye Still.

R3-Saluunateltassa perjantaina esiintyvät 50- ja 60 -luvun rock- ja kantriyhtye Tim Creole & Hot Rods sekä neljä mikrofonia, basso ja kitara -combolla uskomattomia äänimaisemia synnyttävä Electric Beat Orgy. Kokoonpano soittaa tunnettuja pop-kappaleita ennenkuulumattomina sovituksina. Lauantaina puolestaan Saluunateltassa viihdyttää Toni Lähteenmäen luotsaama Acoustix. Beerfest-tunnelmaa ja railakasta menoa tuo Sauerkraut7.

Alue-esiintyjinä ovat Esa Nummela ja Uncle John Duo. Festivaalin juontajana toimii Satu Aarnio.

”Ei olisi voinut 13 vuotta sitten tietää, että omista pihafestareista kasvaa tunnettu festivaali, jossa esiintyvät niin mikkokuustoset kuin heikkisilvennoiset. Ehkä tapahtuman kehitystä kuvaa myös se, että vuonna 2005 tapahtumaa varten tehtiin kaksi kappaletta Word-tiedostoja, kun erilaisia tiedostoja viime vuoden tapahtumassa oli jo noin 200. Olen otettu, että tapahtuman tunnelma on koettu hyvin ainutlaatuiseksi. Intohimolla ja suurella sydämellä tätä yleisölle tehdään”, Uotila kommentoi.

Lipunmyynti R3-festareille alkaa Ticketmasterissa 26.4.
Kaivannon Keitaalla, Aapiskukossa ja tapahtumapaikalla Peltolan tilalla (Raikuntie 190, Kangasala) ennakkolipunmyynti alkaa 1.6.

Liput ja lipunmyynti:
1 pv alkaen 25e/kpl
2 pv alkaen 48e/kpl
www.ticketmaster.fi

Kaivannon Keidas, Aapiskukko, Peltolan tila: 1 pv 26e, 2 pv 50e

Ikäraja:
K-18

Lisätiedot, ohjelma ja median akkreditointi:
r3festival.fi/

Sosiaalinen media:
www.facebook.com/R3festival/
IG: r3festival #r3festival