Juliet Jonesin Sydän sykkii edelleen

Juliet Jonesin Sydän sykkii edelleen


Historiallinen Juliet Jonesin Sydänystävät -kokoonpanon Kadonneet laulut -levy julkaistaan tänään perjantaina 10.11.2017

Juliet Jonesin Sydän oli aikanaan 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa merkittävimpiä ja suosituimpia suomalaisia niin sanotun “toisen aallon” suomirock-orkestereita. Bändin toiminta hiipui 90-luvulla vähitellen soittajien lähtiessä omille tahoilleen, mutta suurin syy varmasti oli bändin kosketinsoittajan ja tärkeimmän biisintekijän Eero “Jones” Hyypän sairastuminen Parkinsonin tautiin, joka edetessään merkittävästi rajoitti Eeron soittamista.

Yhtä asiaa sairaus ei kuitenkaan vienyt. Eeron kykyä kirjoittaa erinomaisen oivaltavia, omaperäisiä ja välillä sarkastisella tavalla veitikkamaisia tekstejä rock-biiseihin. Omaan tahtiinsa Eero jatkoi runoiluaan ja muutama vuosi sitten hänen oululainen muusikkokaverinsa Timo “Rautsi” Rautio sai käsiinsä merkittävän määrän Eeron julkaisemattomia tekstejä vuosilta 1995- 2008.

Syntyi ajatus tekstien julkaisemisesta yleisön ja erityisesti vanhojen Juliet Jones -fanien iloksi. Rautio sävelsi tekstit julkaistaviksi musiikkikappaleiksi Juliet Jonesin henkeä ja historiaa  vaalien ja kunnioittaen.

Kun kappaleet olivat olemassa, iso joukko muusikoita lähti toteuttamaan niiden julkaisuprojektia. Perusbändinä studiossa oli Juliet Jänes, joka oli perustettu soittamaan keikoilla Juliet Jonesin Sydän -covereita. Jänes-bändin ja Raution ohella levyllä on joukko vierailijoita mm. Pauli Hanhiniemi, Jyrki A. Mäki, Mira Luoti, Jukka Takalo sekä vanhoista Juliet Jones -kokoonpanoista Kari “Jones” Hyvärinen ja Pentti “Jones” Ilola. Kaikista vaivoistaan huolimatta Ouluun studioon pääsi oman osuutensa laulamaan myös nykyisin Turussa asuva Eero “Jones” Hyyppä, joka tulkitsee kappaleen “Elän, sillä sipuli”.  Huomionarvoista on, että levy on saatu julkaista vanhalla Poko Rekords -levymerkillä, joka on aikanaan julkaissut suurimman osan Juliet Jonesin Sydämen levyistä ja kaikki Eeron soololevyt.

Juliet Jonesin Sydänystävät: Kadonneet laulut -biisilista:
1. Torstai
2. Kuusi vanhusta
3. Pesonen
4. Rikas mies itkee
5. Murhaajat
6. Pahat voimat
7. Jättiläisten vasarat
8. Sana jota ei voi lausua
9. Terapeuttisen ehjä poika
10. Ei tarvitse ajaa kahtasataa
11. Laumaeläin
12. Elän, sillä sipuli

Julkaisua ja artisteja koskevat lisätiedustelut:
Epe Helenius
Firefox Communications Oy / Poko
epe@firefox.fi