Linnan juhlissa esiintynyt Saaga Ensemble julkaisee ensimmäisen levynsä "Polku"

Linnan juhlissa esiintynyt Saaga Ensemble julkaisee ensimmäisen levynsä "Polku"

Linnan itsenäisyyspäiväjuhlissa viime vuonna esiintynyt ja vieraita yhteislauluun villinnyt Saaga Ensemble julkaisee ensimmäisen albuminsa ”Polku” Kalevalanpäivänä 28.2.2013.
Empire Wedding Dresses store

Kokeneista muusikoista koostuvan yhtyeen albumilla kuullaan kymmenen uutta sävellystä, joista valtaosan on säveltänyt pitkän linjan taitaja ja myös Rajaton-yhtyeestä tunnettu Soila Sariola. Albumilla on myös kantelisti Vilma Timosen sävellyksiä.

Yhtyeessä soittavat Soila Sariola (laulu), Vilma Timonen (kantele, laulu), Milla Viljamaa (harmooni, laulu), Tommi Asplund (viulu), Roope Aarnio (kitara, laulu), Jaakko Kämäräinen (basso, laulu) ja Jyri Sariola (rummut).

Saaga Ensemble edustaa uutta suomalaista maailmanmusiikkia, joka on pikkuhiljaa murtautumassa myös laajemman yleisön tietoisuuteen. Laji itsessään kehittyy kaiken aikaa katkaisematta kuitenkaan yhteyttään perinteeseen, mikä kuullaan myös Polku-albumilla.

Laulujen sanoitukset ovat osin traditionaalisia, osin uusia. Vanhoissa sanoituksissa on oma magiikkansa, joka on nyt puettu uuteen rytmiin, moniääniseen lauluun ja yhtyeen ainutlaatuiseen sointiväriin. Albumilla on niin meneviä kuljetuksia kuin leppoisia ja hyvän tuulen laulujakin.Flower Girl Dresses shop

www.saagaensemble.com