Musiikki & Media kokoaa musiikkialan ammattilaiset Tampereelle 20.-23.10.11

Musiikki & Media kokoaa musiikkialan ammattilaiset Tampereelle 20.-23.10.11

Vuonna 1989 perustettu musiikkialan ammattilaistapahtuma Musiikki & Media järjestetään Tampereella, Sokos Hotel Ilveksessä 20.-23.10.2011. Kolmipäiväinen alan johtava ammattilaistapahtuma kerää 600 kotimaista ja 100 ulkomaista toimijaa seminaareihin, paneelikeskusteluihin, lauantain Industry Awards -gaalaan Tampere-talossa sekä Lost In Music -kaupunkifestivaaleille Tampereen klubeihin, baareihin ja yökerhoihin. Kyseinen festivaali syntyi Musiikki & Median rinnalle vuonna 2007 ja on siitä lähtien esitellyt monen tunnetun artistin ohella myös maan kiinnostavimmat uudet tulokkaat.

Musiikki & Media -tapahtuman tehtävä
Musiikki & Media toimii tiedonvälittäjänä, keskustelualustana sekä koulutus- ja kohtaamispaikkana alalla toimiville, alalle kouluttautuville sekä alan ulkopuolisille toimijoille. Syksyisin järjestettävä tapahtuma on vakiintunut alan merkittäväksi kokoontumisareenaksi. Se on laadullisesti sekä osanottajamäärällisesti kasvava ja kansainvälistyvä tapahtuma. Se on myös merkittävä foorumi Pohjoismaiden ja Euroopan sekä Venäjä-Baltian musiikkialan ammattilaisten välillä.
Jo tapahtuman perustamisesta lähtien Musiikki & Mediassa ovat sen historian aikana esiintyneet kaikki maamme isoimmat artistit (mm. The Rasmus vuonna 1996, HIM vuonna 1997). Se on seurannut alan kehitystä jo parinkymmenen vuoden ajan nostaen esille ajankohtaisimmat kysymykset sekä tulevaisuuden näkymät artistin löytämisprosessista livetapahtumien järjestämiseen.

Musiikki & Media 2011 – uutuuksia ja innovaatioita
Seminaareissa ja paneelikeskusteluissa Sokos Hotel Ilveksessä keskustellaan tänä vuonna laajasti livebisneksestä, summataan päättynyt festivaalikesä ja etsitään keinoja pitää Suomen klubitoiminta elävänä ja kannattavana. Lippubisnes sekä musiikkialan rahoitusvaihtoehdot ruoditaan myös läpi. Maan johtavat a&r-henkilöt valottavat osallistujille nykyhetken artistien kiinnitysprosessia ja kaupalliset radiot tarjoavat paneelissaan valtavan tietopankin, millaisia mahdollisuuksia radiomediassa on musiikin markkinointiin ja promootioon. Artistipaneelissa toimialasta keskustellaan artistien näkökulmasta – ovatko jatkot jääneet 80-luvulle ja rentuista tullut toimitusjohtajia? Musiikkijournalismin tilasta ja musiikin digitaalisesta promootiosta käydään myös sananvaihtoa.

Tähtipuhujina ovat tänä vuonna promoottorilegenda Harvey Goldsmith ja indielevybisneksen pioneeri Martin Mills.

Torstaina järjestettävä Naistenklinikka kokoaa alalla toimivat naisyrittäjät ja -ammattilaiset yhteen kuuntelemaan arvostettujen puhujien luentoja, käymään inspiroivia ryhmäkeskusteluja ja luomaan uusia kontakteja. Tapahtuman suojelijana toimii Suomen Tasavallan Presidentti Tarja Halonen.
Suomen Ohjelmatoimistot ja Agentit ry. ja muita alan yhdistyksiä kokoontuu edellisvuosien tapaan myös avauspäivänä.

Perjantaina järjestettävä Synch Summit tuo Tampereelle 15 maailman vaikutusvaltaisimpiin lukeutuvaa TV-, elokuva-, peli- ja mainosalan musiikkipäällikköä. Lisätietoa: http://www.musex.fi/fi/event/music-media-synch-summit/
Music & Media Innovation Forum on ohjelmakokonaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden hypätä mukaan keskusteluun digitaalisen musiikin ajankohtaisimmista ilmiöistä. Ohjelmassa palkitaan Pohjoismaiden, Venäjän ja Baltian alueiden mielenkiintoisin uusi yritys. Lisätietoa: http://www.musex.fi/fi/event/music-media-innovation-forum/

Lauantaina tapahtuman Industry Awards -gaalassa Tampere-talossa jaetaan kotimaisten toimijoiden palkintojen ohella Suomen kansainvälisin ja merkittävin musiikkialan palkinto: Tampere Music Award. Se myönnetään kansainväliselle henkilölle, henkilöille, yritykselle, yhteisölle tai idealle, joka on merkittävästi vaikuttanut musiikkialan kehitykseen. Viime vuonna palkinto ojennettiin ensimmäistä kertaa ja sen vastaanotti Viron silloinen oikeusministeri, nykyinen kulttuuriministeri Rein Lang.

Musiikki & Median toimitusjohtaja Anu Aittoniemi kommentoi tämän vuoden tapahtumasisältöä: ”Tuleva Musiikki & Media tarjoaa monipuolisen päivityksen alan puheenaiheisiin yhdellä kertaa. Seminaarit ovat tänäkin vuonna kovatasoisia, joten kannattaa tulla kuuntelemaan, mitä alalla tapahtuu meillä ja muualla. Tapahtumassa luot hyödyllisiä kontakteja alalla toimiviin ihmisiin”.

Tapahtuman taustaryhmä
Musiikki & Media on Euroopan vanhin alan tapahtuma. Sen perustivat ulkomailta ideoita hakeneet Epe Helenius (Poko Rekords), Jouko Karppanen (J.Karppanen Oy), Tapio Korjus (Rockadillo) ja Pentti Teräväinen (Discopress). Myöhemmin mukaan tulivat Mikko Puska (Festserv MP Oy), Jussi Santalahti (Partysan Production), Juhani Merimaa (Tavastia) ja Paulina Ahokas (Music Export Finland). Vuoden 2011 keväällä tapahtui osittainen sukupolvenvaihdos, kun Mikko Puskan tilalle astui Juha Kyyrö (Fullsteam) ja Pentti Teräväisen tilalle Taija Holm (ProPromotion Oy). Yhtiön toimitusjohtajaksi nimitettiin samaisena keväänä tapahtuman tuottaja Anu Aittoniemi.

www.musiikkimedia.fi

www.lostinmusic.fi