Stratovarius hyvästelee rumpalinsa Jörg Michaelin Suomen kiertueella 18.-26.11.

Stratovarius hyvästelee rumpalinsa Jörg Michaelin Suomen kiertueella 18.-26.11.

Yksi Suomen menestyneimmistä vientiyhtyeistä, yli 2,5 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti myynyt Stratovarius hyvästelee tulevalla Suomen kiertueellaan 18.-26.11. rumpalinsa Jörg Michaelin, joka on päättänyt jättää yhtyeen henkilökohtaisista syistä. Kiertue kantaa nimeä Jörg Farewell Tour.
Saksalainen Jörg Michael liittyi bändin riveihin vuonna 1995 ja hänen ensimmäinen Stratovarius-albuminsa oli vuonna 1996 julkaistu Episode. Kyseinen levy oli ilmestymisajankohtanaan Suomen kalleimmin tuotettu äänite. Jörg ehti vaikuttaa yhtyeen riveissä 15 vuoden ajan – yhdeksällä levyllä ja yli tuhannella keikalla.

”Emme voi muuta kuin hyväksyä tämän meidän kannaltamme surullisen Jörgin päätöksen ja toivottavaa hänelle mitä parhainta jatkoa. Voimme kuitenkin vakuuttaa, että bändi jatkaa”, kertoo bändin laulaja Timo Kotipelto.

Jörg Michael ei jätä bändiä 15 vuoden yhteiselon jälkeen kokonaan vaan jää toimimaan taustajoukkoihin, bändin ohjelmatoimistoon Twisted Talentiin, jossa on vaikuttanut jo aiemmin Stratovarius-rumpalin pestin ohella. ”Olemme tyytyväisiä, että Jörg jää toimimaan taustajoukkoihimme. Hän on ollut paitsi hyvä rumpali myös läheinen ystävä ja todellinen ammattilainen. Maltamme tuskin odottaa, että pääsemme vielä kerran lauteille meidän saksalaisen jyrämme kanssa”, summaa Kotipelto.

Bändi julkaisi viimeisimmän, 13. studioalbuminsa ”Elysium” alkuvuonna. Levyltä poimittu single ”Darkest Hours” on tullut monelle radiokuuntelijalle tutuksi. Levyn tuorein singlelohkaisu on Kotipellon ja kitaristi Matias Kupiaisen työstämä ”Under Flaming Skies”, josta on tehty myös video (ohj. Mariano Biasin): http://youtu.be/tmPkGwH5f24

Stratovariuksen kokoonpano: Timo Kotipelto (laulu), Jens Johansson (koskettimet, Lauri Porra (basso), Jörg Michael (rummut) ja Matias Kupiainen (kitara).

Parhaillaan bändi keikkailee Venäjällä.

Jörg Farewell Tour:
18.11. Mikkeli, Mikaeli
19.11. Tampere, Pakkahuone
23.11. Jyväskylä, Lutakko
25.11. Oulu, Club Teatria
26.11. Helsinki, Tavastia

www.stratovarius.com