Nick Cave & The Bad Seeds Provinssiin

Nick Cave & The Bad Seeds Provinssiin

Provinssirock vahvistaa tuoreimmat bändihankinnat: Nick Cave & Bad Seeds -kokoonpanon lisäksi ulkomaiselta osastolta Seinäjoelle saapuu tanskalainen Veto. Kotimaista kaartia edustavat Children of Bodom, Amorphis, Maj Karma, Le Corps Mince De Francoise, Von Hertzen Brothers sekä paluun festivaaliareenoille tekevä Kolmas Nainen.

Provinssin ohjelmiston tuorein kiinnitys on australialainen rockmuusikko, lauluntekijä, runoilija, kirjailija ja näyttelijä Nick Cave, joka saapuu yhtyeensä Bad Seeds’n kanssa Seinäjoelle. Hyvin toivottu ja odotettu keikka on viimein totta. Caven yhteistyökumppanilistalla on nimekkäitä henkilöitä Kylie Minoguesta PJ Harvey:n. Miehen musiikkia on luonnehdittu intensiiviseksi, tyylikkääksi, kirjalliseksi ja mystisen tummasävyiseksi. 14 albumia julkaissut mies on kirjoittanut myös romaanin, joka on käännetty 14 eri kielelle. Herran meriittilistalle kuuluvat myös lukuisat elokuvaesiintymiset. Nick Cave & The Bad Seedsin viimeisin studioalbumi ”Dig, Lazarus, Dig!!!” julkaistiin keväällä 2008. Kokoonpano nähtiin Suomessa viimeksi vuonna 2006, jolloin se esiintyi Helsingissä klubikeikalla.

Tanskalainen indie-viisikko Veto on toinen Provinssin uusista ulkomaisista nimistä. Tänä vuonna joukkue on nimettynä viidessä eri kategoriassa Danish Music Awardseissa ja kahmi viime vuonna Tanskan suurimman musiikkilehden Gaffan tärkeimmät palkinnot! Tähän mennessä tämä vuonna 2004 perustettu ryhmä on julkaissut kaksi albumia ja yhden EP:n.

Ensimmäiset kotimaiset hankinnat on suoritettu. Festivaalin on kunnia saada lauteilleen maailman kovimpiin kitaristeihin lukeutuvan Alex Laihon luotsaama, kansainvälisesti menestynyt thrash-metal -lippulaivamme Children of Bodom.
Progressiivinen kansanmusiikkivivahteinen metalli ryskää Provinssissa, kun suomalaisesta mytologiasta aiheet biiseihinsä ammentava Amorphis kiipeää lauteille. Valtavirrasta poikkeavaa raskasta rokkia työstävä Maj Karma on niin ikään lupautunut Törnävälle esiintymään. Le Corps Mince de Francoise johdattaa festivaalikansan electropopin saloihin säpäkällä naisenergialla. Bändi esiintyi tämän vuoden Eurosonic-tapahtumassa sekä NME-lehden bileissä. Progressiivisen rockin veljeskolmikon luotsaama Von Hertzen Brothers ei päästä festivaaliyleisöä helpolla vaan pieksee sen täyteen kliimaksiin sointukuluilla ja laulumelodioilla, jotka tavoittelevat taivaita.
Yksi odotetuimmista kotimaisista keikoista tulee olemaan härmärockin kärkinimi Kolmas Nainen, joka tekee kauan odotetun paluun festivaaliareenoille. Vuonna 1994 lopettanut ja vain harvoja yksittäisiä keikkoja tällä välin tehnyt bändi laulattaa koko Törnävänsaaren kentällistä legendaarisilla hiteillään. Edellisen kerran yhtye nähtiin Provinssissa kuusi vuotta sitten.

VAHVISTUNEET ESIINTYJÄT: Placebo (UK), Nick Cave & Bad Seeds (UK), Volbeat (DEN), Opeth (SWE), Emiliana Torrini (ISL), Seasick Steve (US), August Burns Red (US), Raised Fist (SWE), Editors (UK), Children of Bodom, Kolmas Nainen, Von Hertzen Brothers, Maj Karma, Amorphis, Le Corps Mince De Francoise.

PROVINSSIROCK SEINÄJOELLA 12.-14.6.2009

Median akkreditoituminen on alkanut osoitteessa: http://www.provinssirock.net/akkreditointi

PRESSIKUVAT
http://www.provinssirock.net/press_kuvat

HAASTATTELUPYYNNÖT
Nick Cave & Bad Seeds: EMI Finland, Nora Norrlin, 040 846 0116, nora.norrlin@emimusic.com
Veto: Sony Music Entertainment, Katja Vauhkonen, 020 742 1558, katja.vauhkonen@sonymusic.com

LIPUT
Provinssirockin kolmen (3) päivän lippujen ennakkomyynti on alkanut! Kolmen päivän liput ovat myynnissä Provinssirockin nettikaupassa, Lippupalvelussa ja Tiketissä. Kolmen päivän liput alkaen 95€ / kpl. Kulttuurisetelit käyvät maksuvälineenä Lippupalvelussa ja Provinssirockin toimistolla (Koulukatu 14, Seinäjoki). Kahden ja yhden päivän liput tulevat myyntiin myöhemmin.
www.provinssirock.net/shop
www.lippupalvelu.fi
www.tiketti.fi

www.provinssirock.fi

-->