Selma Vilhunen ja Venla Hellstedt osaksi Dionysos Filmsin joukkoa

Selma Vilhunen ja Venla Hellstedt osaksi Dionysos Filmsin joukkoa


Kuvassa Marika Parviainen, Selma Vilhunen, Minna Valjanen, Leena Mäenpää-Bentley, Johanna Vuoksenmaa, Venla Hellstedt, Riina Hyytiä ja Nora Kuusisto
Kuvaaja: Tuomo Manninen

Kansainvälisesti palkitut käsikirjoittaja ja ohjaaja Selma Vilhunen ja tuottaja Venla Hellstedt aloittavat Dionysos Filmsissä vuoden alusta 2024. Vilhunen ja Hellstedt siirtyvät Dionysos Filmsiin pitkäaikaisesta yhtiöstään Tuffi Filmsistä, jonka tuotannot kuten Hölmö nuori sydän, Hobbyhorse Revolution ja vuoden 2014 Oscar-ehdokas Pitääkö mun kaikki hoitaa? ovat niittäneet mainetta ympäri maailmaa.

”Miten iloinen olenkaan siitä, että Venla ja Selma liittyvät osaksi yhteisöämme! Olemme vuosien varrella valtiovierailleet yhtiöittemme välillä puolin ja toisin ja arvomaailmamme ja tavoitteemme on jo silloin havaittu yhteneväisiksi. Nyt kun av-ala on muutoksessa ja lähivuosien näkymät ovat vähintäänkin sumuiset, meille jää mahdollisuus alkaa sammutella valoja ja pienentää toimintamme tai sitten huolehtia siitä, että valo loistaisi tulevaisuudessa yhä kirkkaammin. Valitsimme jälkimmäisen”, sanoo Dionysos Filmsin toimitusjohtaja ja tuottaja Riina Hyytiä.

”Olen todella kiitollinen Dionysoksen kädenojennukselle ja hyvin innoissani tästä uudesta alusta. Dionysos Films on tehnyt uraauurtavaa työtä alallamme jo pitkään, tehnyt upeita teoksia ja saavuttanut erittäin vaikuttavia katsojamääriä vuosien varrella. On hauskaa päästä tekemään yhdessä ja nähdä minkälaisia tarinoita voimmekaan yhdessä tuottaa. Rakastan työtäni tuottajana ja on ihanaa myös saada jatkaa hommia jo tuntemieni projektien ja tekijöiden, kuten Selma Vilhusen kanssa”, iloitsee Venla Hellstedt.

”Tällä hetkellä minulla on työn alla Tommi Kinnusen Ei kertonut katuvansa -romaaniin perustuva elokuva, joka on hurja tarina viiden naisen jalan tehdystä pakomatkasta halki Lapin erämaan toisen maailmansodan jälkimainingeissa. Elokuva tulee olemaan monella tapaa haastavin ja suuritöisin hankkeeni tähän saakka, ja siksi olenkin innoissani siitä, että saan mahdollisuuden jatkaa sen tekemistä Dionysos Filmsin kaltaisessa tuotantoyhtiössä, jossa on niin paljon kokemusta ja osaamista. Tulevana vuonna keskitymme täysipainoisesti elokuvan ennakkovalmisteluun, ja kuvaukset on tarkoitus aloittaa keväällä 2025” ,kertoo Selma Vilhunen.

”Dionysos Filmsin seuraava elokuva, Rike Jokelan ohjaama Huijarit saa ensi-iltansa 26.12. ja Tuffi Filmsin tuottama Selma Vilhusen ohjaama elokuva Neljä pientä aikuista heti seuraavana päivänä 27.12. Kuinka täydellinen alkusoitto pitkäjänteiselle ja korkealle tähtäävälle yhteistyöllemme nämä kaksi elokuvaa ovatkaan”, riemuitsee Hyytiä.

Neljä pientä aikuista traileri:
https://www.youtube.com/watch?v=gcVFxQDq53o&t=3s

Huijarit traileri:                                          
https://www.youtube.com/watch?v=9c3bcZtHhgg&t=4s

Dionysos Films on tuottaja Riina Hyytiän ja ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaan vuonna 2008 perustama itsenäinen suomalainen tuotantoyhtiö. Lisäksi tuottajina toimivat Nora Kuusisto, Leena Mäenpää-Bentley ja uutena tuottajana Venla Hellstedt. Talouspäällikkönä jatkaa Marika Parviainen, tuotantopäällikkönä Minna Valjanen ja uutena ohjaaja-käsikirjoittajana aloittaa Selma Vilhunen. Yhtiön tuotantoihin kuuluvat mm. elokuvat 21 tapaa pilata avioliitto, Viikossa aikuiseksi, Aurora, Kanelia kainaloon Tatu ja Patu! ja 70 on vain numero sekä menestyssarjat Karppi, Ex-onnelliset, Nörtti: Dragonslayer666, Kämppikset ja Hormonit!

-->