Suomen suurin rock-festivaali Rockfest julkistaa uudet kiinnitykset ja päiväkohtaisen ohjelman

Suomen suurin rock-festivaali Rockfest julkistaa uudet kiinnitykset ja päiväkohtaisen ohjelman

rockfest-tiedote_henrijuvonen_3318.jpg
Kesällä 2022 Hyvinkään lentokentälle odotetaan yli 60 000 Rockfest-kävijää. Kuva: Henri Juvonen 

Hyvinkään lentokentällä torstaista lauantaihin 2.-4.6. vietettävä rockmusiikin suurjuhla Rockfest julkistaa ison kasan uusia esiintyjiä ja päiväkohtaisen ohjelman. Samalla avautuu myös päiväkohtaisten lippujen myynti. Yleisölle valittavaksi tulevat niin perusliput kuin Premium- ja VIP-paketit.

Rockmusiikin pyhätössä Rockfestissä esiintyvät tulevana suvena rock-legenda Iron Maiden, saksalainen hard rock -mammutti Scorpions, Dave Mustainen johtama jenkkiyhtye Megadeth, skottiyhtye Biffy Clyro ja kotimaamme vientiylpeys, sinfonisen metallin kärkiairue Nightwish. Yhtyeen keväinen An Evening With Nightwish in a Virtual World -virtuaalishow on ehdolla Vuoden kulttuuriteoksi Suomessa. 

Englannista Suomeen lennähtää pari vuotta sitten tämän maan kamaralla viimeksi nähty rock-orkesteri Bring Me The Horizon, joka julkaisi vastikään uuden DiE4u-nimeä kantavan sinkun. Saarivaltiosta Rockfest-kutsun ovat vastaanottaneet myös syyskuussa Exile-albumin julkaissut The Raven Age, ja elektronisen rockin duo Wargasm, joka julkaisi juuri Shut Up -nimeä kantavan biisin yhdessä Death Bloomsin kanssa. 

Rockfestin tuhtia tarjontaa täydentävät yhdysvaltalainen heavy metal -kategorian yhtye, Zakk Wylden tähdittämä Black Label Society, pitkästä aikaa Suomessa nähtävä deathia, thrashia ja hardcorea taidokkaasti sekoitteleva Heaven Shall Burn, Iron Maiden -basisti Steve Harrisin British Lion -yhtye ja Behemoth-nokkamiehen perustama country- ja bluesprojekti Me And That Man. Norjalaista verta festareilla edustavat stonerpunk-kokoonpano Bokassa ja toukokuussa uuden EP:n julkaissut Kvelertak.

Kotimaisista tekijöistä Rockfestin yleisöä viihdyttävät thrash-metal-yhtye Lost Society, suomalaisesta mytologiasta vaikutteita ammentava metallilegenda Amorphis sekä Lapkon, Disco Ensemblen ja Children of Bodomin jäsenistöstä syntynyt Moon Shot. Maamme lippua festariohjelmistossa kantaa myös Jussi Pelkosen ja Aleksi Ripatin garageduo Ursus Factory, jonka harteille on aseteltu parhaan livebändin viittaa.
Päiväkohtaiset esiintymispäivät on julkaistu ja lisää artistijulkaisuja on luvassa vielä kevätkauden aikana.

Viihtyisä ja tilava festivaalialue
Ohjelmiston ohella tapahtumassa tullaan kokemaan ainutlaatuinen festivaalialue. Järjestäjä Nelonen Media Live on kehittänyt aluetta yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa. Se tulee palvelemaan laajaa joukkoa raskaan musiikin ystäviä parhaalla mahdollisella tavalla eri palvelutarpeet huomioiden. Ensi vuonna Hyvinkään lentokentälle odotetaan yli 60 000 kävijää. Alueelle rakentuu myös ennennäkemätön VIP-alue. 

”Hyvinkään kaupunki on tehnyt Hyvinkään lentokentälle isoja satsauksia, jotta voimme mahdollistaa loistavat festivaalipuitteet ja viihtyvyyden. VIP-alue tulee olemaan jo itsessään elämys tarjoiluista puhumattakaan”, lupaa tapahtuman tuotantopäällikkö Sarianna Matikainen.

Tähän mennessä julkaisujen artistien esiintymispäivät ovat jo selvillä. Samalla avautui päiväkohtaisten lippujen myynti. Vuosien 2020 ja 2021 lippujen vaihto- ja palautusmahdollisuus päättyy 30.11.2021. 

Majoituksien osalta festivaali tiedottaa lisää nettisivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan vielä ennen joulua. Kanavia kannattaa seurata myös muun informaation ja artistijulkistuksien osalta. 

Ohjelma:
TO 2.6.2022
Nightwish, Bring Me The Horizon, Lost Society, Black Label Society, Wargasm, The Raven Age
PE 3.6.2022
Scorpions, Megadeth, Heaven Shall Burn, British Lion, Moon Shot, Bokassa, Ursus Factory
LA 4.6.2022
Iron Maiden, Biffy Clyro, Amorphis, Kvelertak, Me And That Man
Ohjelma täydentyy talven 2022 aikana.

Liput / Premium / VIP:
1 pv alkaen 109e / 149e / 169e
2 pv alkaen 149e 
3 pv alkaen 189e / 269e / 349e

Lipunmyynti: Tiketti ja Lippu.fi

Pressikuvat:
Rockfest press-kuvat
Kuvaajat: Julius Konttinen ja Henri Juvonen

Ikäraja: K-18 

www.rockfest.fi
@therockfest #rockfest

-->