Suvi Teräsniska esiintyy Yö-yhtyeen kanssa neljällä kesäfestivaalikeikalla

Suvi Teräsniska esiintyy Yö-yhtyeen kanssa neljällä kesäfestivaalikeikalla


Kuva: Marek Sabogal

Yön tunnetuksi tekemiä hittejä kuullaan tulevana kesänä neljällä festivaalilla, kun lavalle astuu Suvi Teräsniska yhdessä Yö-yhtyeen kanssa. Kokoonpano esiintyy heinäkuun alussa Iskelmä Festivaaleilla Porissa ja Jämsän Himoksella sekä heinäkuun puolivälissä Suomipop Festivaaleilla Jyväskylässä ja Oulussa. 

Sama kokoonpano esiintyi konserttisaleissa jo alkukeväällä 2020, mutta tunnelmallinen ’Ihmisen poika’ -kiertue jäi koronapandemian vuoksi kesken. Nyt he esiintyvät yhdessä kesäfestivaaleilla ja biisilistaan on poimittu Yön materiaalista yleisön juhlatunnelmaan sopivia kappaleita kuten ’Vie mut minne vaan’, ’Tia-Maria’ ja ’Laulu rakkaudelle’. 

Festivaalikeikat juhlistavat Yön 40-vuotisjuhlavuotta. Yhtye perustettiin Porissa vuonna 1981 ja sen ensimmäinen albumi, klassikoksi muodostunut ’Varietee’ julkaistiin paria vuotta myöhemmin vuonna 1983.
”Juhlavuosi, yhteinen historia Suvin kanssa ja yleisön kysyntä vaikuttivat päätökseemme tehdä valikoidut esiintymiset tulevana kesänä”, yhtye kommentoi. 

Suville Yö on ollut nuoruuden idoli ja innoittaja, joka johdatti hänet aikanaan alalle, omalle soolouralle, mutta myös tiiviiseen yhteistyöhön yhtyeen kanssa. ”Yhteinen taipaleemme tekee näistä festivaaliesiintymisistä luonnollisen uuden sivun hienoa tarinaa”, Suvi sanoo ja jatkaa odottavin tunnelmin: ”Kun suljen silmäni, näen auringon ja festivaaliyleisön. Kuulen heidän laulavan. Sitä yhteislaulua odotan enemmän kuin mitään muuta.” 

Vaikka Yö-yhtyeen jäsenet eivät nykyisin tapaa yhtä usein kuin aiemmin, kohtaamiset ovat iloisia jälleennäkemisiä. ”Kyse on rakkaista ihmisistä. Yhteistyö ja soitto sujuvat vaikka emme olekaan enää tiiviisti samassa keikkabussissa ja tee 100 keikkaa vuodessa”, yhtye toteaa. 

Yö-yhtyeen ja Suvi Teräsniskan kesän ainoat yhteiskeikat nähdään mainituilla festivaaleilla heinäkuussa. Koronapandemian vuoksi kesken jääneen ’Ihmisen poika’ -konserttisalikiertueen loput keikat toteutetaan syksyllä 2021.

Keikat:
2.7. Pori, Iskelmä Festivaali
3.7. Jämsä, Iskelmä Festivaali
15.7. Jyväskylä, Suomipop Festivaali
16.7. Oulu, Suomipop Festivaali 

Online:
https://warnermusic.fi/artistit/suvi-terasniska
http://likaisetlegendat.com/
FB
https://www.facebook.com/suviterasniska
https://www.facebook.com/yoofficial
IG @suviterasniskaofficial @yoyhtye_official 

-->