Turisas äänittää parhaillaan uutta albumia, miehistön riveissä muutoksia

Turisas äänittää parhaillaan uutta albumia, miehistön riveissä muutoksia

Turisas on aloittanut uuden, järjestyksessään neljännen studioalbumin äänitykset. Menestysalbumin ”Stand Up And Fight” seuraaja julkaistaan toukokuussa 2013.

Samalla yhtye ilmoittaa miehistön muutoksista. Turisaksen alkuperäinen rumpali, Tuomas ”Tude” Lehtonen siirtyy sivuun:
”Tämän viestin kirjoittaminen on erittäin vaikeaa. Sanat eivät riitä kertomaan miten raskaalta tuntuu astua sivuun 15-vuotiselta yhteiseltä polulta ja aloittaa uusi vaihe elämässä ilman bändiä. Syitä lopettamiseeni on monia. Vuosien kiertämisen aiheuttama stressi ja musiikilliset syyt ovat lopulta johtaneet yhteiseen päätökseen astua syrjään ja luovuttaa rumpukapulat seuraavalle. Matka on ollut elämää suurempi, ja kaikki muistot bändin alkuajoista tähän päivään ovat rikkaus, jota ei koskaan saa pois sydämestäni. Kiitos näistä muistoista kuuluu kaikille bändin entisille ja nykyisille jäsenille, teknikoille, rumpalikollegoille sekä erityisesti faneille, joita ilman bändi ei olisi koskaan kasvanut siihen kokoluokkaan mitä se nyt on. Toivon menestystä bänditovereilleni enkä koe koskaan lähteväni bändistä kovin kauaksi. Tulen aina kantamaan ylpeänä Turisaan sydäntä rinnassani. Mies voi lähteä bändistä, mutta bändi ei koskaan miehestä. Battle Metal!”

Lehtosen kanssa samaan aikaan riveistä poistuu myös kiertuebasistina toiminut Jukka-Pekka Miettinen, joka keskittyy omiin musiikillisiin projekteihinsa. Lähtöön ei liity draamaa, vaan yhtyeen ja riveistä poistuvien jäsenten välit pysyvät sopuisina ja he jatkavat ystävinä.

Turisaan nykyinen kokoonpano soittaa jäähyväiskeikkansa uutena vuotena 31.12.2012 Helsingin Nosturissa. Liput ovat myynnissä osoitteessa www.tiketti.fi

Battle Metal -kone ei näistä uutisista huolimatta jäädy vaan lisää kierroksiaan. Turisaan uusi rumpali on nimeltään Jaakko Jakku, joka on jo aloittanut tulevan albumin rumpuäänitykset. Basson varteen tarttuu Jesper Anastasiadis. Molemmat miehet ovat loistavia muusikoita ja hienoja persoonia. Studioäänitykset päättyvät tammikuun lopussa, minkä jälkeen yhtye suuntaa keikoille. Vuoden 2013 ensimmäinen show soitetaan legendaarisella 70 000 Tons Of Metal -risteilyllä, joka lähtee neljän päivän matkalle Miamista 28.1.  Risteilyn jälkeen Turisas jatkaa ”Guards Of Glory” -kiertuetta Firewind ja Stolen Babies -kokoonpanojen kanssa Pohjois-Amerikassa ja suuntaa sitten Latinalaiseen Amerikkaan.

Tsekkaa kiertuepäivät ja Tuomas ”Tude” Lehtosen avoin kirje Turisaan nettisivuilta.

Turisas online:
http://www.turisas.com/
https://www.facebook.com/turisas
https://twitter.com/turisasofficial
http://www.youtube.com/turisasofficial