Uudessa biisikisassa etsitään kappaletta kauneinta Juicea

Uudessa biisikisassa etsitään kappaletta kauneinta Juicea
Kuvausvaiheessa oleva Juice-elokuva tekee uudenlaista markkinointiyhteistyötä valtakunnallisen sävellys- ja sanoituskilpailun kanssa. Inspiraationa Juice -kilpailussa etsitään uusia biisejä, joiden tekijät ovat löytäneet luovuutta ja innoitusta Juice Leskisen sävelistä ja sananokkeluudesta.
– Biisikisa on jälkipolvien yhteinen kunnianosoitus juankoskelaissyntyiselle verbaaliälykölle, joka on kiistatta yksi suomenkielisen rock-lyriikan luojista, kertoo kilpailun tuottaja Jari Sihvonen.
Sihvonen epäilee Juicen virnistelevän pilven reunalla istuessaan onnekkaalle sattumalle kilpailun aikataulun suhteen. Biisejä voi lähettää heinäkuun kuudenteen päivään saakka, joka on toisen sanataiturin, kirjailija Eino Leinon päivä.
– Kun mainitsin tuomaristoon lupautuneelle Juicen ystävälle Jarmo Roiniselle kilpailun viimeisestä jättöpäivästä, hän kertoi Einon Leinon päivän olleen Juicen hääpäivä. Juice oli kutsunut juankoskelaisia soittajia häihinsä. Toiveena oli niin paljon Bob Dylania kuin kerkeevät harjoitella ja ehkä jotain Leskistä, Sihvonen kertoo.
Jarmo Roininen on ”Juankoski, Here I Come” -biisissä mainittu Jamppa, joka hankki Camparin ja shampanjan.
Muut tuomariston jäsenet ovat Juicen tytär Eeva Leskinen, näyttelijä Riku Nieminen, elokuvan tuottaja Marko Talli, kansanedustaja-muusikko Mikko Alatalo, muusikko Harri Rinne, musiikkivaikuttaja ja -tuottaja Atte Blom, sanoittaja Saara Törmä, business developer Antti Hynninen, kulttuurituottaja Iikka Taavitsainen, markkinointijohtaja Kirsi Soininen ja tiedottaja Jari Sihvonen.
Voittajakappale ratkeaa yleisölle avoimessa finaalikonsertissa, joka järjestetään 15. elokuuta Kuopiossa. Kilpailun pääpalkinto on 3 000 euroa. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuville jaetaan yritysyhteistyökumppaneiden tavara- ja palvelupalkintoja. Palkintojen yhteisarvo on yli 6 000 euroa.
Kilpailun pääjärjestäjä on Pohjois-Savon liitto yhdessä Yellow Film & TV Oy:n, Suomen Musiikintekijät ry:n, Kuopion kaupungin, Savon Sanomien ja yritysyhteistyökumppaneiden kanssa.
Lisätietoja kilpailusta löytyy verkkosivuilta osoitteesta www.inspiraationajuice.fi