Uudistunut Rumba ruotii musiikkiteollisuuden tilaa vuonna 2012

Uudistunut Rumba ruotii musiikkiteollisuuden tilaa vuonna 2012

Perjantaina 7. lokakuuta ilmestyy uudistunut Rumba, joka on päivitetty niin ulkoasultaan kuin sisällöltään. Tuoreen päätoimittajan Teemu Fiilinin luotsaaman ensimmäisen Rumban myötä lehti muuttuu aikakauslehtikokoon. Fiilin on työskennellyt toimittajana monissa musiikki- ja yleislehdissä, nettipalstoilla ja radiossa. Hän on toimittanut myös kaupunkikulttuuriin liittyvien projektien, kuten Flow Festivalin ja We are Helsingin julkaisuja.

Rumban fyysisen kokomuutoksen lisäksi lehden visuaalisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota ja paperinlaatukin paranee. Rumba panostaa lehdessä huolella toimitettuihin juttukonsepteihin, jotka käsittelevät musiikkimaailman ajankohtaisia ilmiöitä, teemoja ja trendejä – eri näkökulmat huomioiden. Ilmiöiden käsittelyn lisäksi Rumba pyrkii edelleen myös luomaan niitä. Juttujen laatukriteerit ovat korkealla. Lehden palstoja uudistetaan, mutta esimerkiksi lehden viimeisen sivun legendaarinen, musiikkialan juorukooste, Nisse M:n palsta on ja säilyy. Levyarviot ja artistihaastattelut kuuluvat edelleen vakiopalstoihin.

Ensimmäisessä uudistuneessa Rumbassa käsitellään laajasti Musiikkiteollisuuden tilaa vuonna 2012: ”Musiikkiteollisuus käy läpi niin suurta mullistusta, että vinyylistä cd:hen siirtyminen oli tähän verrattuna pientä puuhastelua. Äänitteiden digitalisoituminen ja tuotantojen halventuminen ovat johtaneet siihen, että kuluttajalla on lähes rajaton määrä kiinnostavaa ja tasokasta musiikkia parin hiirenklikkauksen päässä. Toisaalta samaan aikaan toimialan tulevaisuuden näkymät ovat haasteelliset. Mullistuksen keskellä monet toimijat onnistuvat silti luomaan menestystä uusilla, luovilla keinoilla”, kommentoi juttukokonaisuuden sisältöä päätoimittaja Fiilin ja jatkaa: ”Monien ihmisten käsitykset musiikkiteollisuuden murroksesta ovat hataralla pohjalla. Siksi Rumba haluaa kertoa lukijoilleen ilmiöstä faktoihin perustuen ja alan toimijoiden omia kokemuksia esille tuoden. Rumba tulee myös ruotimaan, mistä musiikkia jatkossa kuunnellaan ja kenen kustannuksella”.

Rumba panostaa voimakkaasti myös lehteä tukeviin verkkopalveluihin. Verkko on mukana nopeassa journalismissa ja ajankuvassa. Myös muut digitaaliset alustat tullaan huomioimaan tulevaisuudessa. Rumban blogissa voi tutustua ääni- tai videomuodossa lehdessä käsiteltäviin artisteihin sekä lukea päivänpolttavia musiikkialan uutisia. Blogissa julkaistaan myös lehden aineistoa syventäviä artikkeleita sekä erikseen verkkoon tehtyjä haastatteluja, arvioita ja kiertuereportaaseja. Rumba tulee edelleen jatkamaan omaa tinkimätöntä ja korkeatasoista linjaansa rock-journalismissa.

Lehti on ollut ponnahduslauta monelle kirjoittajalle, jotka nykyisin työskentelevät tunnetuissa suomalaisissa medioissa. Rumba haluaakin löytää uusia nuoria kirjoittajia, joilla on näkemystä ja rohkeutta.

Musiikkilehti Rumba uskoo, että lehtiä luetaan nyt ja tulevaisuudessa. Siitä kertoo myös huomattava panostus lehden päivitykseen. Yleisaikakauslehtiin nähden kohderyhmälehtien levikkinäkymät ovat positiiviset.

www.rumba.fi
www.popmedia.fi