Yö palaa uudistuneella tuotannolla

Yö palaa uudistuneella tuotannolla

* ”Minne tuulet vie” julkaistaan 2.10.2015
* Tuottajana toimii Jimmy Westerlund (Jonne Aaron, Sturm und Drang)

Yö-yhtye on uudistanut taustavoimiaan. Tuottajaksi uudelle materiaalille valikoitui Jimmy Westerlund, joka on tehnyt merkittävää työtä mm. Jonne Aaronin ja Sturm und Drangin taustalla. Tuotantopäällikkönä toimii Haloo Helsinki! -yhtyettäkin luotsaava Sony Musicin Gabi Hakanen.

Uusi materiaali esittelee Yön, jonka tuotanto on viety uudelle tasolle. Tänään perjantaina 2.10. ilmestyvä ”Minne tuulet vie” -sinkku on keväällä julkaistavan albumin käyntikortti ja Jimmy Westerlundin rohkea kädenjälki. Biisin säveltäjänä on toiminut tuottaja Westerlundin lisäksi Tobias Granbacka. Tekstin on tehnyt Mikko Karjalainen. Kuuntele biisi Spotifysta!

Ensi vuonna 35-vuotisjuhlavuottaan viettävä suomirockin ikoni tulee juhlistamaan merkkipaaluaan monin tavoin, mistä seuraa lisää tietoa myöhemmin.

”Yö-yhtye lähtee seuraavaan levyyn hieman uudistetuin voimin. Viime vuonna ilmestyneessä ’Jään sun viereen’ -kappaleessa duetoin Stina Girsin kanssa ja säveltäjänä oli Jimmy Westerlund. Kappale oli käännös ja siitä tuli lopulta ’Hyvässä ja pahassa’ -levyn suosituin laulu. Innostuin Jimmyn oikeanlaisesta itsevarmuudesta ja rohkeudesta, joten kysyin häntä mukaan seuraavan levymme tuotantotiimiin. Asiat etenivät suotuisasti ja Jimmy on nyt mukana vastaamassa uuden singlemme sävellyksestä ja tuotannosta. Uskon, että saimme uudet korvat ja hieman raikkaamman, ja jopa oikealla tavalla röyhkeän, soundin Yöhön. Mielestäni ’Minne tuulet vie’ omaa hittipotentiaalin”, sanoo Olli Lindholm.

Lokakuussa Yö suuntaa Espanjaan keikalle ja kuvaamaan musiikkivideota uuteen biisiin. Video on nähtävillä marraskuussa. Loppuvuoden keikkojen jälkeen Yö viettää hiljaiseloa ennen kevään juhlallisuuksia ja vielä nimeämätöntä 21. studioalbumia.

Keikat:
8.10. Sastamala, Vexve-Areena
9.10. Pori, Bar Kino
10.10. Eura, Osmantupa
15.10. Lohtaja, Alaviirteen Nuorisoseurantalo
16.10. Ylihärmä, Härmän Kuntokeskus
17.10. Laukaa, Peurunka
23.10. Fuengirola, Fugefest (ESP)
24.10. Helsinki, Pressa
30.10. Lohja, Tanhurock
31.10. Turku, Venus NC
1.11. Vantaa, Korso, Lumon Liikuntasali
6.11. Heinola, Tukkijätkä
7.11. Lappeenranta, Amarillo Areena
13.11. Hankasalmi, Revontuli
14.11. Oulu, Radisson Blu Piknik Klubi
21.11. Joensuu, Night Sokos Hotel Kimmel
27.11. Helsinki, The Circus (Popedan kanssa)
28.11. Turku, Logomo (Popedan kanssa)
4.12. Vaasa, Rewell Center
5.12. Jämsä, Himos Areena
10.12. Tampere, Yo-talo
11.12. Kotka, Amarillo

#yöyhtye
likaisetlegendat.com
facebook.com/yoofficial
instagram.com/yoyhtye_official/