Yritä ees! – TV2:n Dokumenttiprojektissa ke 29.7. klo 22.55

Yritä ees! – TV2:n Dokumenttiprojektissa ke 29.7. klo 22.55

Yritä ees! kertoo rakkaudesta – eli siitä, kun kaikki menee välillä päin helvettiä!

Yritä ees! kertoo nuoren ohjaajan, Maiju Asikaisen (26) ensirakkaudesta Kaarlosta, yhteisestä rock-kesästä, valinnoista aikuisuuden kynnyksellä, ystävyydestä ja unelmista. Tarinan alussa  Maiju muuttaa  Berliinistä takaisin Suomeen kesäheilansa Kaarlon takia. Kaarlo haaveilee rokkitähteydestä, törttöilee, etsii sekä itseään että töitä, ja opiskelupaikkaa. Parisuhde ja naapureiden kukkaistutukset joutuvat koetukselle, kun harmaa arki näyttää kyntensä.

Kaarlo sekä vierellä kulkeva Maiju käyvät yhdessä läpi ihastumisen, opiskelut, riidat, epävarmuuden, rock-keikat, juhlat, yhteenkuuluvuuden, ikävän, pelon ja rakastumisen. Miss Monster Truck -bändissä soittavan Kaarlon unelma liittyy musiikkiin, mutta miten käy parisuhteelle?

Yritä ees! on subjektiivinen elokuva, jossa ohjaaja on itse kertojana. Maiju Asikainen avaa elämäänsä katsojille päiväkirjojen avulla ja osa elokuvasta perustuu kotivideoihin.

Yritä ees! on Maiju Asikaisen lopputyö Tampereen ammattikorkeakoulun Taiteen ja Viestinnän osastolta ja se on ohjaajan ensimmäinen dokumenttielokuva, joka esitetään YLE TV2:n Dokumenttiprojektissa keskiviikkona 29.7. klo 22.55.

Kesto: 42 min
Ohjaaja: Maiju Asikainen
Tuotanto: Nelivetotuotanto, TAMK / Taide ja Viestintä, Dokumenttiprojekti